Агенцията за кредитен рейтинг Фич повиши оценката на дълга на

...
Агенцията за кредитен рейтинг Фич повиши оценката на дълга на
Коментари Харесай

Испания се възстановява след каталунския шамар

Агенцията за кредитен рейтинг Фич увеличи оценката на дълга на Испания от "ВВВ+ " на "А- ", отчитайки солидния напредък и съкращаването на дефицитите, само че в същото време акцентира обвързваните с Каталуния опасности, съобщи CNN.

"Събитията към декларацията за самостоятелност на Каталуния извадиха на показ политическите опасности, само че към този момент икономическото влияние е лимитирано ", означи "Фич ".

Агенцията залага на напредък от 3,1% за цялата 2017 година, или приблизително 3,3 на 100 за интервала 2015-2017 година

Равнището на безработица е спаднало до 16,7 % през ноември по отношение на 18,7% една година преди този момент и една четвърт от дейното население в най-тежкия интервал от рецесията.

Очаква се общественият недостиг да доближи заложената за 2017 година стойност от 3,1 % от Брутният вътрешен продукт, а след това да падне до 2% тази година. Фич припомня, че този недостиг беше 4,5 % през 2016 година и 5,3 % през 2015 година



Растежът обаче се чака да намалее тази година до 2,5 % от Брутният вътрешен продукт, а след това на 2,2 % през 2019 година Прогнозата за държавния дълг е той да остане висок, на към 86 на 100 от Брутният вътрешен продукт.

Перспективата на новата оценка е постоянна, т.е. не се чака тя да се промени в една или друга посока в близко бъдеще.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР