Агенцията по храните съобщава нови данни за чумата по животните.

...
Агенцията по храните съобщава нови данни за чумата по животните.
Коментари Харесай

Извънредно! От БАБХ с нови данни за чумата по животните! Има ли алтернатива?

Агенцията по храните оповестява нови данни за чумата по животните. Хората от ромски генезис, както и ветеринарите, заслужават нашите възторженостти. Не е редно да има експанзия към хора и апели за разпра с тях и техните семейсва. Призоваваме жителите да не демонстрират експанзия, да оказват цялостно подпомагане на органите на Министерство на вътрешните работи, които желаят да предпазят нови стада да се заразят. Гордеем се с специалността си и припомняме, че хуманният доктор лекува индивида, а ветеринарният доктор лекува човечеството, уточни доктор Михаил Бащавелов, ръководител на Съюза на ветеринарните лекари в България на конференцията.

Друг екпсперт уточни, че има три лъжливи вести, които се тиражират в последно време. Не е правилно, че популацията не е осведомено. На комисиите участват безусловно всички заинтригувани страни – кметове, регионални, еколози, Министерство на вътрешните работи. Моля ви това да го отразите най-отговорно. Второ, популяризира се, че нашите сътрудници работят непрофесионално. Но тези хора работят с висок професионализъм. Питам, има ли от вас човек, който да е бил в такова огнище? Трето, не е правилно, че държанието в този случай има опция. няма такова нещо. Единственото е евтаназията, уточни специалистът от БАБХ. Помните епидемията от шап, която спряхме към Европа, добави той.

Нашата делегация беше посрещната на открито на крайници и с ръкопляскане бяхме оповестени като спасители, добави той.

В момента в Ноза Зеландия се избиват 150 000 говеда поради едно по-дребно заболяване – микоплазма. То не е като чумата, отсече специалист от организацията.

Пет са селата, в които има съществуване на вируса. Това са Воден, Кости, Крайново, Странджа, Шарково, обявиха от организацията. Това са посочените публично селища. Евтаназията се прави от БАБХ, където нямаме роми назначени, само че те оказват помощ при фиксирането и държането на животните. Те оказват помощ при държането и при изнасянето на животните. Те са в бели облекла, с цел да се съблюдава биологичната сигурност. Тази болест се употребява за биологично оръжие, уточни доктор Ивайла Давидова от организацията. Тя разясни, че животните на прочулата се баба Дора чакат евтаназия и сега не престават да са опасност.

Животните са седели прекалено много и е допустимо да бъдат изнесени навътре в страната дружно с инфекцията, изясни тя.
Източник: 7dnisofia.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР