Агенцията по геофизика на Индонезия потвърди, че днешното земетресение на

...
Агенцията по геофизика на Индонезия потвърди, че днешното земетресение на
Коментари Харесай

Видео показва мощна вълна цунами, помела остров в Индонезия

Агенцията по геофизика на Индонезия удостовери, че днешното земетресение на остров Сулавеси е провокирало цунами , оповестяват АП и " Ройтерс ".

Изявлението идва, откакто в интернет се появи видео на голяма вълна цунами , помитаща крайбрежието на град на острова.

Вълни цунами с размер до два метра са блъснали региона Палу след земетресението, само че съгласно локалните управляващи водите са се отдръпнали. Засега няма данни за възможни жертви.

Jadi tadi setelah #gempadonggala yang beritanya sudah banyak beredar itu temen saya masih bisa kontak adiknya. Tapi setelah itu dia dapat video ini, dan ga bisa hubungin keluarga dan teman-temannya. Mungkin sinyal mati semua. Jadi kalau ada info kabarin ya. pic.twitter.com/2HY4Yqg0ut
— Dian Onno (@DianOnno) September 28, 2018

По-рано земетресение с магнитуд 7,5 по скалата на Рихтер удари край крайбрежието на остров Сулавеси. Първоначално беше издадено предизвестие за цунами от метеорологичната организация на страната, само че след това то беше анулирано.

Това беше второто земетресение в региона в днешния ден, като първото беше с магнитуд от 6 по Рихтер, при което е умрял един човек и минимум 10 са били ранени .

 Земетресение от 7,5 в Индонезия, заплаха от цунами
Земетресение от 7,5 в Индонезия, заплаха от цунами

При по-ранно земетресение през днешния ден почина един човек
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР