Агенция за национална сигурност на САЩ /АНС/ и Федералното бюро

...
Агенция за национална сигурност на САЩ /АНС/ и Федералното бюро
Коментари Харесай

Службите в САЩ разкриха шпионска програма на руското ГРУ

Агенция за национална сигурност на Съединени американски щати /АНС/ и Федералното бюро за следствие /ФБР/ разкриха шпионската стратегия Drovorub, създадена по поръчка на Главното разследващо ръководство /ГРУ/ и заплашваща националната сигурност на Съединени американски щати.
Програмата е създадена в отдела на ГРУ, който се свързва с работата на хакерските групи Fancy Bear, Strontium и APT 28. Drovorub работи в операционната система Линукс и разрешава на хакерите да получават достъп до съхраняваните на компютъра файлове и даже да ръководят компютъра отдалечено, оповестява „ Дойче веле “.
През юли службите за сигурност на Англия, Съединени американски щати и Канада упрекнаха следените от Кремъл хакери за нахлуване против мрежата от интернационалните проучвателен центрове за да се откраднат данни за създаването на ваксина против COVID-19.
Задачата на похитителите не е била да се попречат на създаването на имунизацията, а да се откраднат разработките на учените. „ Русия няма интерес от бойкот на проучванията, само че тя не желае да бъде подвластна от Съединени американски щати и Англия по въпросите на проучванията и производството на ваксина “, съобщи някогашният шеф на английския Център за държавни връзки Робърт Ханигън, представен от „ Ню Йорк Таймс “.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР