Агенция Пътна инфраструктура внася сигнал в прокуратурата срещу собственика на

...
Агенция Пътна инфраструктура внася сигнал в прокуратурата срещу собственика на
Коментари Харесай

АПИ подава сигнал в прокуратурата срещу собственика на сметището заради пожара край Дупница

Агенция " Пътна инфраструктура " внася сигнал в прокуратурата против притежателя на предприятието за преправка и изкупуване на вторични първични материали, чийто складирани боклуци провокираха пожар наоколо до Автомагистрала " Струма " край Дупница , оповестяват от Агенция " Пътна инфраструктура ".

Магистралата остава затворена в двете направления.

Трафикът се пренасочва по обходен маршрут от п. в. " Дупница " по път I-1 (E-79) до п. в. " Бобошево " на Автомагистрала " Струма " и назад.

Предстои да бъде изработен обширен оглед на надлеза, който беше обзет от пожара на сметището. Ще бъдат обследвани стълбовете на оборудването, ригели, фуги, греди и лагери.
 Затвориха автомагистрала
Затвориха автомагистрала " Струма " поради нов горски пожар над Дупница

Към момента няма данни за изгоряла дървесина

Очаква се първичният разбор ще бъде подготвен до края на деня. Въз основа на него ще се реши дали прекосяването по оборудването остава лимитирано и какви поправки ще би трябвало да се създадат за безвредното прекосяване по моста в региона на пожара.

От АПИ разясняват, че откакто стане ясно какви ограничения би трябвало да се изпълнят, ще предявят иск към притежателя на предприятието за преправка и изкупуване на вторични първични материали, направил нерегламентираното бунище и провокирало пожара.

Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР