Агенция „Пътна инфраструктура стартира открита процедура за избор на изпълнител

...
Агенция „Пътна инфраструктура стартира открита процедура за избор на изпълнител
Коментари Харесай

Обявена е поръчката за строителен надзор при изграждането на северния обходен път на Бургас

Агенция „ Пътна инфраструктура " започва открита процедура за избор на реализатор на правене на сложен отчет и строителен контрол при построяването на северния обходен път на град Бургас, с дължина 4,7 км. Прогнозната стойност на публичната поръчка е 825 000 лева без Данък добавена стойност. Кандидатите могат да подават предложения до 17:30 ч. на 29 юни т. година
В края на март АПИ разгласи тръжната процедура за установяване на строител на обходния път. Трасето ще стартира при 230-ти км на път I-9 Сарафово - Бургас, директно след Атанасовското езеро и наоколо до актуалното кръстовище, ще минава на запад, заобикаляйки езерото, а по-късно ще се насочва към път I-6 Ветрен - Бургас и ще приключва при 493-ти км на първокласния път при селскостопански надлез. Отсечката ще бъде с две платна, разграничени със междинна разграничителна линия, с по две ленти за придвижване в посока и банкети, както и местни платна. Връзката на новото трасе със съществуващата пътна мрежа ще се реализира посредством 4 пътни възли. Прогнозната стойност е 52 910 000 лева без Данък добавена стойност, а средствата са от републиканския бюджет. Срокът за осъществяване е 18 месеца.
С построяването на обходния път директният трафик, приближаващ от Варна по път І-9 Сарафово - Бургас и продължаващ по път І-6 Бургас - София и автомагистрала „ Тракия ", ще се изнесе отвън центъра на града. По този метод ще се увеличи сигурността на придвижване за пътуващите от Западна и Северна България като се заобикаля влизането в регионалния град.

Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР