Агенция „Пътна инфраструктура“ стартира обществена поръчка за избор на изпълнител

...
Агенция „Пътна инфраструктура“ стартира обществена поръчка за избор на изпълнител
Коментари Харесай

АПИ дава 3,1 милиона лева за проектиране на трасето АМ „Гюешево - Дупница“

Агенция „ Пътна инфраструктура “ започва социална поръчка за избор на реализатор за изработването на абстрактен и механически план с обстоен организационен проект – парцеларен проект за построяването на автомагистрала „ Гюешево - Дупница “. Трасето ще обезпечи удобна връзка сред Трансевропейски транспортен кулоар „ Ориент/Източно-Средиземноморски “, по който е трасето на Автомагистрала „ Струма “, и границата с Република Северна Македония. Участъкът е част от главната ТЕN-Т мрежа. Очаква се автомагистралата да бъде към 62 км.

Изграждането на новата пътна артерия с магистрален габарит, дублираща част от републиканските пътища I-6 Гюешево – Кюстендил и II-62 Кюстендил – Дупница ще обезпечи бърз, удобен и безвреден транспорт на хора и товари, както и директна връзка при гр. Дупница с Автомагистрала „ Струма “ и цялата автомагистрална мрежа.

С осъществяването на публичната поръчка във фаза абстрактен план ще бъдат прегледани вариантни решения за осъществяване на трасето сред граничен пункт „ Гюешево “ и Автомагистрала „ Струма “, с планова скорост 120 км/ч и габарит Г27, след което ще се пристъпи към осъществяване на съответните екологични процедури. След произнасянето на способния орган по околна среда ще може да се премине към създаването на техническия план за утвърденото трасе, в това число и план за Подробен организационен проект.

Прогнозната стойност за осъществяване на публичната поръчка за планиране е 3,1 млн. лева без Данък добавена стойност, а средствата са от бюджета на АПИ. Срокът за разработване на плана е 150 календарни дни от датата на подписване на контракта и включва единствено времето за планиране.

Кандидатите могат да подават предложения до 15 септември 2022 година

Източник: struma.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР