Агенция „Пътна инфраструктура“ припомня, че се извършва ремонт на носещите

...
Агенция „Пътна инфраструктура“ припомня, че се извършва ремонт на носещите
Коментари Харесай

АПИ припомня, че при 36-ти км на АМ „Хемус“ се извършва ремонт на носещите колони на виадукт „Коренишки дол“

Агенция „ Пътна инфраструктура “ напомня, че се прави ремонт на носещите колони на виадукт „ Коренишки дол “ на 36-ти км на Автомагистрала „ Хемус “, който стартира на 20-ти април т. година В момента придвижването по моста в посока София се реализира в двете посоки в платното за Варна. Работи се по оборудването в посока София, като се ремонтират стълбове 3, 4, 5 и 6.



Движението е лимитирано, с цел да се лимитират вибрациите от преминаващите транспортни средства. По този метод се обезпечава безвредна работа на строителите, работещи по стълбовете на оборудването. Агенция „ Пътна инфраструктура “ прави това конкретизиране във връзка запитвания от жители за ремонтните действия, осъществявани в региона. Пътната организация благодари на водачите за търпението от породените неудобства, които обаче са наложителни, с цел да се пътува комфортно и безвредно по оборудванията, необновявани от построяването им през 1986 година



До довеждане докрай на ремонтно-възстановителните работи трафикът е пренасочен в двете посоки в платното за Варна. Осигурени са по една лента за Варна и една за София. Скоростта е лимитирана до 50 км/ч. Необходимо е водачите да карат деликатно, да не подхващат изпреварвания в сектора и да съблюдават прецизно поставената сигнализация и въведеното ограничаване на скоростта.

Отново за да се ограничи натоварването на виадуктите в ремонт, придвижването на тежкотоварните камиони над 12 т по Автомагистрала „ Хемус “ е лимитирано в правата от 30-ти до 47-ми километър. Те се отклоняват при 30-ти км от пътен възел „ Витинска река “ по път I-1 София – Ботевград и път II-17 Околовръстен път на Ботевград, след което се връщат назад на Автомагистрала „ Хемус “ при 47-ми км при пътен възел „ Ботевград “ и назад. Като различен маршрут за тежкотоварните коли може да се употребява и път II-16 София-Своге-Мездра през Искърското дефиле, защото сега се прави непълен ремонт на път I-1 София-Ботевград и придвижването се реализира в една лента.



Всички жители и транспортни компании могат да получават информация за настоящата пътна конюнктура от безплатното мобилно приложение LIMA, от интернет страницата на АПИ – www.api.bg, lima.api.bg, както и когато и да е от денонощието на тел. 0700 130 20 в АПИ.В организацията целогодишно при 24-часов режим работи Ситуационен център, който събира и обобщава данните за положението по републиканските пътища.
Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР