Агенция Пътна инфраструктура“ откри тръжна процедура за избор на изпълнител

...
Агенция Пътна инфраструктура“ откри тръжна процедура за избор на изпълнител
Коментари Харесай

86 хил. лв. за археологическо проучване на обект по трасето на пътя Калотина - СОП

Агенция „ Пътна инфраструктура “ откри тръжна процедура за избор на реализатор за осъществяване на избавително археологическо изследване на новооткрит археологически обект при 18-ти км по трасето на път І-8 Калотина - СОП. Срокът за подаване на офертите е до 21 ноември, а цената на публичната поръчка е 86 000 лева без Данък добавена стойност. Това оповестиха от пресцентъра на АПИ.

Новооткритият обект е от късната древност като по време на осъщественото археологическо наблюдаване са открити горели кости, фрагменти от глинени съдове и стъкло, както и откъс от накит.

Археологическият обект е по трасето на сектора Драгоман – Сливница, чието строителство стартира през май т. година В правата сред км 15+500 и км 32+447 ще бъде построено второ платно, а остарялото ще бъде реконструирано и пътят ще стане с магистрален габарит.

Участъкът е част от автомагистрала „ Европа “, която ще свързва София с Граничен контролно-пропусквателен пункт „ Калотина “. Инвестицията е за 117,3 млн. лева и е от републиканския бюджет. Срокът за довеждане докрай на строителните работи е 2021 г.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР