Агенция "Пътна инфраструктура" одобри проекта и заданието на околовръстния път

...
Агенция "Пътна инфраструктура" одобри проекта и заданието на околовръстния път
Коментари Харесай

Околовръстният път в Исперих ще бъде ремонтиран

Агенция "Пътна инфраструктура " утвърди плана и заданието на околовръстния път на Исперих и финансира реновирането на сектора, оповестиха от регионалната администрация в Разград.
Стойността на типовете строително-ремонтни работи е 5 540 000 лева Работата по пътния сектор с обща дължина 4,9 километра се възнамерява да стартира до месец.

Отсечката е част от второкласния републикански път "Русе - Кубрат - Исперих - Дулово ", който минава през областите Русе, Разград и Силистра.

Пътят е с доста значимо обществено и икономическо значение за района. Той е основна пътна артерия за връзка със прилежащите области Русе и Силистра. Използва се както от компании за транспорт на артикули и първични материали, по този начин и от жители за всекидневни пътувания. По пътя има забележителен тежкотоварен трафик, който в допълнение се усилва през дейния селскостопански сезон, показват от регионалната администрация.

От държавната институция напомнят, че предходната година държавното управление отпусна 5 520 000 лв. целеви средства за общините от област Разград. С 1 000 000 лв. от тях към този момент се ремонтират и рехабилитират улици в Исперих, а с останалите средства се осъществят планове в другите общини на региона.
През месец септември се чака да стартира и рехабилитацията на второкласния път от Русе към Кубрат), осведомят още от регионалната администрация.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР