Агенция Пътна инфраструктура обяви обществена поръчка за възстановяване, ремонт, доставка

...
Агенция Пътна инфраструктура обяви обществена поръчка за възстановяване, ремонт, доставка
Коментари Харесай

Пътната агенция приготви 253 млн. лева за поддръжка на мантинелите за 3 години

Агенция " Пътна инфраструктура " разгласи социална поръчка за възобновяване, ремонт, доставка и монтаж на ограничаващи системи (мантинели) за републиканските пътища за период от 3 години.

Обществената поръчка е разграничена на 6 обособени позиции по регионите на обмисляне в страната, като за всеки от тях са планувани по малко над 42 млн. лв.. Общата индикативна стойност на 6-те обособени позиции за трите години е 253.8 млн. лв. без Данък добавена стойност и се финансира от бюджета на АПИ.

Към актуалните контракти с пътните сдружения са подписани съглашения, съгласно които срокът им на деяние е до края юни 2022 година Кандидатите могат да подават офертите си до 11 май 2022 година в това число.

Вчера пътната организация разгласи публични поръчки и за избор на реализатори за поддържане на републиканските пътища за идващите 3 години, като общата планувана сума е 2.31 милиарда лв. без Данък добавена стойност.

За положението на мантинелите и вярното им слагане се заприказва след злополуката с македонски рейс на автомагистрала " Струма " на 23 ноември 2021 година, при която починаха 45 души. Тогава рейсът мина през две мантинели, след което се възпламени. Прокурор и следовател установяваха, че повода за пожара е в това, че мантинелата, в която се е блъснал рейсът, се е нагънала сред предната му врата и резервоара. Самият контейнер е бил пластмасов и мантинелата го е разрушила.Впоследствие мантинелата бе обезопасена, като краят и от вид " рибешка опашка " бе преправен на " буфер ", като по този начин тя беше занулена към равнището на настилката. Следствието установи още, че тя не е била обозначена добре.
Източник: econ.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР