Агенция „Пътна инфраструктура“ е превела на „Автомагистрали“ ЕАД около 400

...
Агенция „Пътна инфраструктура“ е превела на „Автомагистрали“ ЕАД около 400
Коментари Харесай

Бойко Рашков: АПИ е платила 400 милиона за строеж на магистрала без устройствен план

Агенция „ Пътна инфраструктура “ е превела на „ Автомагистрали “ ЕАД към 400 милиона лв. за лотове 7, 8 и 9 на автомагистрала „ Хемус “, без да има публикуван обстоен организационен проект за тях. Това сподели министърът на вътрешните работи Бойко Рашков на конференция.

„ Автомагистрали “ превела над 80 милиона лв. на друго сдружение предплатено за лот 8, като в края на 2020 година е закупен парцел в центъра на София за 27 милиона. В момента там вървят дейни строителни действия, уточни той.

Други 14 милиона лв. отиват в сдружение за жилищни и нежилищни здания, а 900 хиляди лв. отиват по персонални сметки на притежателите с съображение дял. Шест милиона лв. отиват по сметки на други дъщерни сдружения. Дванадесет милиона от парите за лот 8 отиват за сдружение, което превежда 8,5 милиона лв. на персонална сметка на физическо лице с съображение контракт. Няколко месеца по-късно този контракт е преустановен, а сдружението преобразувано, стана известно от думите на министъра.

Лицата, получили пари с съображение " дивиденти " и " контракт " пренареждат парите в сметки в ОАЕ. Собствениците на компаниите вършат същото, уточни Рашков.

БТА
Източник: duma.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР