Агенция “Пътна инфраструктура (АПИ) подписа днес договор с “Конкорд Смарт Инфраструктура АД

...
Агенция “Пътна инфраструктура (АПИ)
подписа днес договор с “Конкорд Смарт
Инфраструктура АД
Коментари Харесай

АПИ подписа договор с още един Национален доставчик на услуги за събиране на пътни такси

Агенция “Пътна инфраструктура ” (АПИ) подписа през днешния ден контракт с “Конкорд Смарт Инфраструктура ” АД за Национален доставчик на услуги за електронно събиране на пътни такси – винетки и тол. Съгласно Общите условия от през днешния ден започва 10-дневният период, в който дружеството трябва да потвърди оперативна съвместимост с Електронната система за събиране на пътни такси, каквато е процедурата за всеки един претендент. Едва след това договорът влиза в действие и може да стартира активност по даване на услуги.

До момента АПИ има контракт за Национален доставчик на услуги с „ Интелигентни Трафик Системи “ ЕАД. С втория регистриран претендент - “Телетол ” АД, договорът в частта за продажба на електронни винетки беше преустановен, тъй като компанията не съумя да докаже оперативна съгласуемост с електронната система.

На 4 юни 2019 година заявление за регистрация подаде и четвърти претендент за национален доставчик на услуги – “Иком ” ООД, който все още е в първия стадий от процедурата – да се откри дали дава отговор на условията и едвам тогава да се впише в регистъра. Дружеството е декларирало желание да партнира на АПИ единствено в събирането на тол такси, не и при продажбата на електронни винетки.

Заявлението за регистрация като национален снабдител на услуги е подадено от “Конкорд Смарт Инфраструктура ” АД на 3 май 2019 г. Решението за регистриране на компанията в Регистъра на Националните снабдители на услуги е от 16 май 2019 година, а на 18 юни 2019 г. Управителния съвет на АПИ взе решение за подписване на контракт.

Процедурата за кандидатстване и одобряване на националните доставчици на услуги е разказана в Закона за пътищата и Наредбата за изискванията, реда и правилата за създаване и функциониране на смесената система за таксуване на различните категории пътни превозни средства на база време и на база изминато разстояние. Първият стадий е подаване на заявление за регистрация, съгласно изисквания написани в Наредбата. След като е открито, че лицето дава отговор на условията, АПИ утвърждава неговото вписване в Национален електронен регистър на националните снабдители на услуги за електронно събиране на такси.

Съгласно Наредбата лицата, които са вписани в регистъра, могат да подадат заявление за осъществяване на тази активност. Процедурата за кандидатстване е отворена и всяко лице, което дава отговор на условията, може да подаде заявление. Процедурата и условията са идентични за всички претенденти, искащи да предоставят услуги и да бъдат народен доставчик на такива.

*Източник: www.api.bg
Източник: auto-press.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР