Агенция ФокусПрезидентът на Турция Реджеп Тайип Ердоган поддържа позицията, че

...
Агенция ФокусПрезидентът на Турция Реджеп Тайип Ердоган поддържа позицията, че
Коментари Харесай

Ердоган: Турция ще защитава правата си в Източното Средиземноморие

Агенция Фокус

Президентът на Турция Реджеп Тайип Ердоган поддържа позицията, че Турция ще пази правото си да добива природен газ от Изключителната икономическа зона на Кипър, предава Anadolu Agency.

Турският президент още веднъж съобщи, че Турция е решена да пази правата си в Източното Средиземноморие, като се обърна към огромна група от хора в квартал Юсуфели в североизточната провинция Артвин.

Критикувайки опълчването на западните страни против хода на Анкара в района, Ердоган съобщи че „ ние ще пазиме правата на Турция в Източното Средиземноморие в цялостна степен, макар западните закани. "

Турция продължава да оспорва едностранните сондажи на Република Кипър в Източното Средиземноморие, като твърди, че Севернотурската кипърска република (СКТР) също има права върху ресурсите в региона.

По-рано Анкара изпрати два кораба в Източното Средиземноморие, като отстоява правото на Турция и СКТР да употребяват ресурсите на Кипър.

Атина и гръцките киприоти се опълчват на този ход и призоваваха водачите на Европейския съюз да се причислят към техните рецензии.

Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието последните вести - такива, каквито са, от Света, България и Варна!

Изпращайте вашите фотоси на [email protected] когато и да е на дежурния редактор!

За реклама виж - https://petel.bg/advertising-rates.html
--> --> --> --> ``
рекламаКоментариКоментирай посредством FacebookЗа да пишете мнения, апелирам регистрирайте се за секунди ТУКНапиши коментарИме:Коментар:
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР