Агенция ФокусНа 15 юли стана ясно, че е извършена хакерска

...
Агенция ФокусНа 15 юли стана ясно, че е извършена хакерска
Коментари Харесай

Управляващи и опозиция в нов дебат за атаката срещу НАП

Агенция Фокус

На 15 юли стана ясно, че е осъществена хакерска офанзива против базата данни на Националната организация по доходи (НАП). На идващия ден бе призован Съвет по сигурността към Министерски съвет, след който стана ясно, че са наранени 3% от общата база данни на Приходната организация. Темата за хакерската офанзива не стихва и тази седмица, когато Специализираната прокуратура съобщи на съд трима души. Междувременно Народното събрание по искане на ГЕРБ сътвори и Временна анкетна комисия за изследване на всички обстоятелства и условия към офанзивата. В петък от Българска социалистическа партия излязоха с предложение за казуса.

Пред публицисти водачът на Българска социалистическа партия Корнелия Нинова обърна внимание, че държавното управление работи безусловно несъответстващо. „ В тази обстановка ние поемаме следната самодейност. Смятаме, че би трябвало да се подсигурява сигурността на хората, страната да си поеме отговорност, тъй като страна и държавното управление не можаха да опазят персоналните данни. Внасяме план за решение, с което задължаваме държавното управление да обезпечи гратис промяна на персоналните документи на тези българи, които изискат това и да сътвори добра организация това да стане без напрежение, опашки и очакване. Предлагаме това да се свърши в тримесечен период. От понеделник започваме срещи с Нотариалната камара, висшия адвокатски съвет, търсим тяхното професионално мнение, с цел да подсигуряваме да няма злоупотреби на персоналните данни на хората “, сподели още водачът на Българска социалистическа партия.

Корнелия Нинова съобщи още, че проекторешението ще бъде импортирано още в петък в деловодството на Народното събрание. По думите й рецесията с Национална агенция за приходите е невиждана. " След като не вършат нищо, ние поемаме самодейност. Ще ви осведомяваме от време на време какъв е резултата ", добави още Нинова.

От своя страна националният представител от ПГ на ГЕРБ Красимир Ципов уточни, че българските жители не би трябвало да сменят персоналните си документи - Ципов упрекна Българска социалистическа партия, че всяват суматоха. „ Току-що станахме очевидци на политическо хакерство от страна на Българска социалистическа партия и от страна на Корнелия Нинова с една единствена цел да се всява суматоха измежду българските жители “, уточни Ципов. „ Българските жители не би трябвало да сменят персоналните си документи. Компетентните органи работят по въпроса и ще бъдат открити отговорните, в това число и длъжностни лица. Това не значи, че българските жители би трябвало да подменят своите персонални документи, в това число и тези, за които Национална агенция за приходите заяви, че има приключване на персонални данни, не би трябвало към сегашния миг да си подменят персоналните документи. Гражданите би трябвало да запазят успокоение. Нямаме безусловно никаква потребност от нагнетяване на напрежение и всяване на суматоха. За страдание обаче от Българска социалистическа партия са способни единствено на нещо такова и Корнелия Нинова би трябвало да разбере ясно, че по този метод няма да натрупа безусловно никакъв дял “, уточни Ципов. Той упрекна също по този начин Българска социалистическа партия в популизъм.

Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието последните вести - такива, каквито са, от Света, България и Варна!

Изпращайте вашите фотоси на [email protected] когато и да е на дежурния редактор!

За реклама виж - https://petel.bg/advertising-rates.html
--> --> --> --> ``
рекламаКоментариКоментирай посредством FacebookЗа да пишете мнения, апелирам регистрирайте се за секунди ТУКНапиши коментарИме:Коментар: