Агенти на специалните служби на Холандия са проникнали в компютрите

...
Агенти на специалните служби на Холандия са проникнали в компютрите
Коментари Харесай

Холандски агенти разбиха руски хакери

Агенти на специфичните служби на Холандия са проникнали в компютрите на съветска хакерска група, като е допустимо да са достигнали до информация за офанзивите против Демократическата партия на Съединени американски щати през 2016 година, заяви Volksrant.

Акцията е била ориентирана против група, която се назовава Cozy Bear. През 2014 година холандските служби са следили групата в продължение на година, като даже са се сдобили със фотоси на някои от хакерите.

От холандското вътрешно министерство не са коментирали публично информацията. От там обаче декларират, че се „ радват, че имат мощни служби и разузнаване “.

„ Ако холандците желаят да разпалят нервност срещу Русия в Съединени американски щати, това няма по какъв начин да бъде считано за нещо честно “, съобщи представителят на съветското президентство Дмитрий Песков.

Той призна, че към момента не е виждал публична информация от холандските служби.

Действията на съветските шпиони са били проследени през компютрите на Държавния департамент на Съединени американски щати.

Cozy Bear се смятат за една от двете съветски хакерски групи, които проникнаха в компютрите на Демократическата партия на Съединени американски щати. Счита се, че в резултат на това е била разкрита компрометираща информация за президентската акция на претендента на демократите Хилари Клинтън.

Смята се, че тази информация е помогнала за успеха на президента на Съединени американски щати Доналд Тръмп на изборите.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР