Афроамериканецът Оуен Диас, бивш работник в завода на Tesla във

...
Афроамериканецът Оуен Диас, бивш работник в завода на Tesla във
Коментари Харесай

Бивш работник на Tesla отказа $ 15 милиона компенсация

Афроамериканецът Оуен Диас, някогашен служащ в завода на Tesla във Фримонт, Калифорния, отхвърли сумата. Той съди Tesla за враждебна работна среда на расова основа, потвърждавайки че през деветте месеца, през които е работил в завода в интервала 2915 - 2016 година, неведнъж е бил обект на расистки обиди и карикатури.

Все отново съдът даде на Диас две седмици, с цел да размишления. Ако не промени решението си, съгласно щатското законодателство, ще би трябвало да стартира нов правосъден развой. Фактът, че отхвърля Щатски долар 15-те милиона, е риск за Диас, защото при нов развой може да получи още по-ниско обезщетение, плюс загубата на време и пари за разходи, считат специалисти по трудово право.

„ Драстичното понижение на сумата измества въпроса дали в началото избраната отплата от $137 милиона беше рационална. Въпросът в този момент е дали Щатски долар 15 милиона са рационална и оправдана отплата, поради претърпените вреди ”, споделят от трудово-правният отдел на адвокатска адвокатска фирма Wilk Auslander. Предположенията им...

Прочетете целия материал в cash.bg
Източник: cash.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР