Африканският съюз се отказа от плановете си да закупи коронавирусната

...
Африканският съюз се отказа от плановете си да закупи коронавирусната
Коментари Харесай

Африканският съюз отказа да купува ваксини от Астра Зенека

Африканският съюз се отхвърли от проектите си да закупи коронавирусната ваксина " Астра Зенека ", създадена от Института за серуми в Индия.

Според шефа на Африканския център за надзор и профилактика на заболяванията Джон Нкеангсонг, сега се изследва опцията да бъде сменена доставката на " Астра Зенека " с препарата на Johnson & Johnson. Той акцентира, че доставката на " Астра Зенека " от Института за серуми в Индия ще продължи да се доставя в Африка по линия на програмата COVAX, заяви БГНЕС, като се базира на Ройтерс.

Африканският съюз купува независимо ваксини против COVID-19. В момента в портфолиото на организацията има контракти за 670 млн. дози, които ще бъдат предоставени на 55 страни от съюза.

От препарата на Johnson & Johnson е планувано да бъдат закупени 220 млн. дози с опция за покупка на още 180 млн. Засега главната доставка на ваксини, съгласувана от Африканския съюз, е " Астра Зенека ". Още по-големи количества от тази ваксина се доставя в Африка посредством механизма COVAX.

Според експертни оценки, с помощта на COVAX тази година може да бъде имунизирано към 20% от популацията на Африка. Ръководителите на африканските страни са си сложили за цел до края на годината да реализират 60% имунизация на популацията на континента или съвсем 780 млн. индивида.

Броят на инфектираните в Африка доближи 4 267 426, от които са умряли 113 765 души. Най-голям е броят на инфектираните в ЮАР, Мароко, Тунис, Египет и Етиопия.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР