Африканските пингвини, които са застрашен вид, изчезват от естествения си

...
Африканските пингвини, които са застрашен вид, изчезват от естествения си
Коментари Харесай

Шум от кораби застрашава африкански пингвини в РЮА

Африканските пингвини, които са заплашен тип, изчезват от естествения си хабитат по източното крайбрежие на Република Южна Африка (РЮА) поради шума от корабите, откри проучване, представено от Ройтерс, предедаде Българска телеграфна агенция

Броят на африканските пингвини на остров Сен Кроа в залива Алгоа, в миналото най-голямата размножителна колония на птиците, спадна внезапно, откакто преди шест години РЮА позволи на корабите в региона да зареждат гориво в морето.

Разположен на натоварена зона на морския трафик по южноафриканското източно крайбрежие, заливът е богат на морски и птичи типове.

" Установихме, че равнищата на звук, които бяха задоволително високи, към този момент са се удвоили ", откогато е почнало зареждането с гориво в морето, сподели за Ройтерс ръководителката на проучването Лориен Пишегру, и.д. шеф на Институт за проучване на крайбрежието и морето в университет Нелсън Мандела.

Учените до момента бяха открили, че нарасналите равнища на звук засягат способността на морските животни да намират и преследват плячка, да споделят и да направляват.

" Тази година има 1200 размножаващи се двойки на о.Сен Кроа спрямо 8500 двойки през 2016 година - съвсем 85 на 100 спад, откогато стартира зареждането с гориво ", сподели тя. " Броях мъртвите птици на плажа на залива всеки месец ".

Изследването, оповестено на 10 август от профилираното издание " Сайънс ъф дъ тотал инвайрънмънт ", е първото, което изследва въздействието на шумовото замърсяване от морския трафик върху морски птици и последствията от офшорното зареждане на подводните равнища на звук, споделят откривателите.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР