Африканските пингвини, които са застрашен вид, изчезват от естествения си

...
Африканските пингвини, които са застрашен вид, изчезват от естествения си
Коментари Харесай

Шум от кораби застрашава пингвини в Южна Африка

Африканските пингвини , които са заплашен тип, изчезват от естествения си хабитат по източното крайбрежие на Република Южна Африка (РЮА) поради шума от корабите , откри проучване, представено от Ройтерс.

Броят на африканските пингвини на остров Сен Кроа в залива Алгоа, в миналото най-голямата размножителна колония на птиците, спадна внезапно, откакто преди шест години РЮА позволи на корабите в региона да зареждат гориво в морето.

Разположен на натоварена зона на морския трафик по южноафриканското източно крайбрежие, заливът е богат на морски и птичи типове

" Установихме, че равнищата на звук, които бяха задоволително високи, към този момент са се удвоили ", откогато е почнало зареждането с гориво в морето, сподели за Ройтерс ръководителката на проучването Лориен Пишегру, и.д. шеф на Институт за проучване на крайбрежието и морето в университет Нелсън Мандела.

Учените до момента бяха открили, че нарасналите равнища на звук засягат способността на морските животни да намират и преследват плячка, да споделят и да направляват.

" Тази година има 1200 размножаващи се двойки на о.Сен Кроа спрямо 8500 двойки през 2016 година - съвсем 85 на 100 спад, откогато стартира зареждането с гориво ", сподели тя. " Броях мъртвите птици на плажа на залива всеки месец ".

Изследването, оповестено на 10 август от профилираното издание " Сайънс ъф дъ тотал инвайрънмънт ", е първото, което изследва въздействието на шумовото замърсяване от морския трафик върху морски птици и последствията от офшорното зареждане на подводните равнища на звук, споделят откривателите.
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР