Африканската чума доведе до унищожаването на хиляди прасета в индустриалните

...
Африканската чума доведе до унищожаването на хиляди прасета в индустриалните
Коментари Харесай

Рекордни цени на свинското месо

Африканската чума докара до унищожаването на хиляди свине в индустриалните комплекси

30% по-скъпо свинско месо по отношение на предходната година. Няколко седмици преди Коледа цената продължава да се повишава. Една от аргументите е чумата, която докара до унищожаването на хиляди свине в индустриалните комплекси у нас.



Най-високите цени на месото у нас за последните 10 години. Килограм свинско месо надвишава 10 лева, а цените на дребно доближават до 13 лева С толкоз е поскъпнало месото в Русе единствено за последния месец, като кг свинско коства с към 2 лева повече.

Повече от 30 години Богомил Бонев транжира месо родно произвеждане. Причината за по-високите цени е африканската чума по свинете, която докара до унищожаването на 1/5 от тях. На българския пазар внасяме по-евтино месо, най-вече от Испания.

Африканската чума удари освен родното произвеждане, само че и пазарите в Азия. Търговците се оплакват, че все по-малко консуматори си купуват от по-скъпото свинско. Има и клиенти, които държат на трапезата си, да имат месо.

В месарските магазини в Дупница кг свинско гони върхове, а до Коледа ще поскъпне с 3-4 лева Председателят на Комисията по стоковите тържища и борсите е безапелационен, че до няколко месеца суматохата на пазара ще затихне.

Опасенията на производители и търговци са, че в идващите 1-2 години цените на свинското месо у нас ще останат високи, до момента в който стадата изцяло се възстановят. / Нова тв

Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието последните вести - такива, каквито са, от Света, България и Варна!

Изпращайте вашите фотоси на [email protected] когато и да е на дежурния редактор!

За реклама виж - https://petel.bg/advertising-rates.html
--> --> --> --> ``
рекламаКоментариКоментирай посредством FacebookЗа да пишете мнения, апелирам регистрирайте се за секунди ТУК  0  0 Орман (преди 13 секунди) Рейтинг: 7016 | Одобрение: 2831 ГЕНОЦИД СПРЯМО БЪЛГАРСКИЯ НАРОД!!! Напиши коментарИме:Коментар:
`` Последни вести `` рекламаФорумФорум--> -->
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР