Афганистанското радикално движение "Талибан" може да подпише мирно споразумение със

...
Афганистанското радикално движение "Талибан" може да подпише мирно споразумение със
Коментари Харесай

САЩ и талибаните подписват за мир?

Афганистанското коренно придвижване "Талибан " може да подпише спокойно съглашение със Съединените щати до края на този месец. Това оповестява РИА Новости, базирайки се на думите на представителя на талибаните Сухел Шахин.

По-рано "Асошиейтед прес " заяви, че членовете на радикалното придвижване "Талибан " са предали на специфичния делегат на Съединени американски щати документ, предлагащ да се откри краткотраен режим на преустановяване на военните дейности в Афганистан за интервал от 7 до 10 дни.

"Преговорите не престават. По отношение на изискванията на съглашението няма какво да обсъждаме. Проектът е подготвен. Датата на сключване на мирното съглашение е единственият въпрос, който би трябвало да бъде решен. Въпрос е на няколко дни. Надяваме се, че ще успеем да подпишем съглашението най-късно до края този месец ", показва Шахин.

През септември Съединени американски щати и талибаните бяха на крачка от подписването на съглашение за евакуиране хиляди американски войски в подмяна на гаранции за сигурност. Очакваше се и да се проправи път към директни договаряния сред талибаните и държавното управление в Кабул, които да доведат до допустимо спокойно съглашение след повече от 18 години война. Същият месец обаче Тръмп назова многогодишните старания "мъртви " и отдръпна покана към бунтовниците да се причислят към секрети договаряния.

В началото на декември обаче Вашингтон възобнови договарянията с талибаните.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР