Афганистанското правителство ще освободи 900 затворници талибани. Това заяви високопоставен

...
Афганистанското правителство ще освободи 900 затворници талибани. Това заяви високопоставен
Коментари Харесай

Кабул освобождава 900 талибани

Афганистанското държавно управление ще освободи 900 пандизчии талибани. Това съобщи почитан чиновник от силите за сигурност на третия ден от прекъсването на огъня, оповестено от бунтовниците в събота и изтичащо тази вечер, съобщи Франс прес. " Предвиждаме през днешния ден да освободим 900 от тях ", съобщи пред Агенция Франс Прес Джавид Файсал, представителят на Съвета за национална сигурност. " Технически нещата включват правни процедури и се случва документното оформяне да отнеме повече време от плануваното, означи той, представен от Булнюз.

``
реклама

" Но решението е да освободим през днешния ден 900 пандизчии талибани ", добави представителят. Друг източник от Съвета удостовери това решение. Освобождаването ще продължи през идващите седмици, увери той. Талибански източник съобщи пред Агенция Франс Прес, че " в околните дни ще бъдат освободени " 200 държани от бунтовниците пленници от " силите на администрацията в Кабул ". Афганистанският президент Ашраф Гани стартира в събота процедура за освобождението на към 2000 пандизчии талибани като " жест на благосклонност " в отговор на предлагането на бунтовниците за тридневно преустановяване на огъня по време на празника Айд ал Фитр (Рамазан байрам) ", заяви по-рано Кабул. Кабул " освобождава талибаните за да бъде продължено прекъсването на огъня и да стартират междуафганистански договаряния ", посочи представителят на Съвета за национална сигурност, представен от ТАСС. Според Джавид Файсал първите 100 пандизчии талибани били освободени през вчерашния ден, а в началото се е предвиждало да бъдат пускани на независимост още по 100 всеки ден, " до момента в който станат 2000 ", преди да се вземе решението да бъдат освободени 900. Реципрочното освобождение на пандизчии - до 5000 талибани против 1000 души от афганистанските сили, е планувано в съглашение, подписано на 29 февруари в Доха от Вашингтон и талибаните, само че нератифицирано от Кабул, припомня Агенция Франс Прес. Преди прекъсването на огъня Кабул бе освободил към 1000 арестувани, а бунтовниците бяха пуснали близо 300 свои пленници. 

" Ако се отнеме свободата на словото, тогава тъпите и безмълвни могат да бъдат водени като овце на кръвопролитие . " Джордж Вашингтон

Призоваваме властта да не основава ненужно напрежение и да не нарушава главните полезности, върху които се крепи Европейски Съюз.

Личните свободи, като ценене на персоналния живот, независимост на мисълта, на изразяването на мнение и на информация, са предпазени с Хартата на главните права на Европейски Съюз.

Неспазването на тези правила подкопава устоите и разяжда като недоброкачествен израстък ДНК-то на съюза. Води до напрежение в обществото ни.

Свободата на Словото е предпазена и обезпечена от Основния закон, на който се крепи цяла България - Конституцията.

Призоваваме за съблюдаване на предписанията и ограниченията, само че посредством осъзнатост, а не посредством упорито всяване на суматоха и боязън.

Пазете възрастните и хронично болните хора.

Нечистоплътно и рисково е потреблението на страха на хората за трупане на политически рейтинг.

Информирайте се от достоверни източници!

Не вярвайте на организация "Една Жена Каза ". Търсете първоизточника извора на информацията в непознатите медии! Не вярвайте на всеки преводен материал без да видите оригинала. Не вярвайте на всеки материал в непознатите медии.

Те постоянно търсят сензации и драматизъм, тъй като, за разлика от множеството медии в България, се намират в действителна пазарна конкурентна среда и тематиката "Ковид 19 " им носи преимущество над останалите, посещаемост, гледаемост, тираж и пари. Доверете се на разсъдъка си, а не на страстите и страха си. Преценете дали материалът търси пазарноориентирана сензационност, дали обслужва политически ползи или желае да ви осведоми въз основата на научни експертни данни и числа.

Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието последните вести - такива, каквито са, от Света, България и Варна!

Изпращайте вашите фотоси на [email protected] когато и да е на дежурния редактор!

За реклама виж - https://petel.bg/advertising-rates.html и тук
--> --> --> --> ``
рекламаКоментариКоментирай посредством FacebookЗа да пишете мнения, апелирам регистрирайте се за секунди ТУКНапиши коментарИме:Коментар:
`` Последни вести `` рекламаФорумФорум--> --> `` реклама
`` реклама За Петел|Рекламни тарифи|Условия за ползване|Правила|КонтактиВсички права непокътнати © 2011 - 2020 Petel.bg Изработка и техническа поддръжка Дот Медиа `` затвори X×За да продължите, би трябвало да се регистрирате в уеб страницата Ако сте не запомнили вашата ключова дума можете да я възстановите от тук .
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР