Афганистанското правителство и талибаните се споразумяха днес да се опитат

...
Афганистанското правителство и талибаните се споразумяха днес да се опитат
Коментари Харесай

Афганистанското правителство и талибаните се споразумяха да ускорят мирните преговори

Афганистанското държавно управление и талибаните се споразумяха през днешния ден да се опитат да ускорят мирните договаряния. Това стана на среща в Москва, последвала интернационална конференция за мирния развой, сподели афганистански чиновник, представен от Ройтерс.

На конференцията, извършена в Русия единствено 6 седмици преди контрактуван предходната година краен период за евакуиране на американските войски, Съединени американски щати, Русия, Китай и Пакистан приканиха воюващите страни в Афганистан да реализират неотложно преустановяване на огъня.

" Изразихме готовността си да ускорим мирния развой ", сподели Абдула Абдула, ръководител на афганистанския Висш съвет за национално помиряване. " Tалибанитe направиха същото ", добави той.

Абдула сподели, че на днешната си среща в Москва двете страни не са обсъждали никакви съответни въпроси.
Москва беше хазаин през вчерашния ден на интернационалната конференция за Афганистан. На форума Русия, Съединени американски щати, Китай и Пакистан излязоха със взаимна декларация, призоваваща страните в Афганистан да реализират спокойно съглашение и да лимитират насилието, а талибаните - да не правят никакви нападателни дейности напролет и лятото.

Целта на конференцията беше да съживи договарянията, водени сред афганистанското държавно управление и талибаните в столицата на Катар - Доха, които значително са в застой поради обвиняванията на държавното управление, че бунтовниците не са съумели да спрат насилието.

Московската конференция беше първото място, на което Съединени американски щати изпратиха върховен представител на договаряния за Афганистан, в границите на формат, основан от Русия през 2017 година

Миналата година Вашингтон се съгласи с настояването на талибаните да изтегли войските си до 1 май, след близо две десетилетия, и сега търси поддръжка измежду районните сили за проектите си за мирния развой.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР