Афганистанското министерство на бежанците върна 4000 вътрешно разселени семейства в

...
Афганистанското министерство на бежанците върна 4000 вътрешно разселени семейства в
Коментари Харесай

Талибаните върнаха 4000 вътрешно разселени хора по родните им места

Афганистанското министерство на бежанците върна 4000 вътрешно разселени фамилии в родните им провинции, до момента в който хиляди други вътрешно разселени и бездомни хора остават в Кабул, оповестява телевизия Tolo News, базирайки се на публични лица.

" Помощта към този момент не е задоволителна, хората в имат доста проблеми и на техните проблеми би трябвало да се обърне цялостно внимание. Ангажиментът на интернационалната общественост не е изпълнен в задоволителна степен и не е достигнал до Афганистан ", съобщи Мохамед Арсал Кароти, заместник-министър по въпросите на бежанците във краткотрайния талибански кабинет.
Световната банка дава 280 млн. $ помощ за Афганистан
Съветът на шефовете на Световната банка реши да трансферира 280 милиона $ замразени средства за поддръжка на Афганистан на две аге...

Един от разселените, Тавус Хан, който е избягал от провинция Хелманд в Кабул по време на боевете сред талибаните и предходното държавно управление, споделя пред канала, че нямат даже самун у дома.

по-рано прикани за повече поддръжка за 3,5 милиона души, разселени от спора в Афганистан. По данни на службата към 23 милиона души, 55% от популацията на Афганистан, страдат от остро недохранване, като близо 9 милиона от тях са изложени на риск от гладна гибел.

Още от АЗИЯ:
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР