Афганистанските талибани заявиха, че са свалили военен самолет на САЩ

...
Афганистанските талибани заявиха, че са свалили военен самолет на САЩ
Коментари Харесай

Талибаните се похвалиха с нов свален самолет, този път на САЩ

Афганистанските талибани обявиха, че са свалили боен аероплан на Съединени американски щати в афганистанската провинция Газни, предадоха Асошиейтед прес и Ройтерс.

,,Самолетът беше свален по време на разследваща задача над окръг Дех Як'', заяви представителят на талибаните Забиула Муджахид.

На борда му е имало "мнозина " военни, които са починали, в това число офицери с висок чин. Талибаните постоянно преувеличават броя на жертвите, припомня АП. Засега няма удостоверение от американското държавно управление.

Афганистанският публицист Тарик Газниуал заяви, че е видял горящият аероплан и две тела. Пламъците са обхванали предната част на самолета, само че корпуса и опашната част съвсем не са били наранени. Мястото на злополуката се намира на към 10 км от военна база на Съединени американски щати, добави той, представен от Българска телеграфна агенция.

Талибани свалили аероплан с 83-ма души?

На фотоси от мястото на злополуката, оповестени в обществени медии, се виждат остатъци, които може да са от аероплан Bombardier E-11А, какъвто американската войска употребява за разузнаване.

По-рано през днешния ден афганистански представители оповестиха, че в следения от талибаните регион на провинция Газни се е разрушил пътнически аероплан на афганистанската компания "Ариана еърлайнс ". Авиолинията обаче съобщи, че нито един от нейните самолети не се е разбивал в Афганистан.

По-късно афганистански представители обявиха, че самолетът може да е бил благосъстоятелност на задгранична компания. Талибанският представител Забиула Муджахид заяви, че групировката ревизира информацията за самолетна злополука, напомня Ройтерс.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР