Афганистанските сили за сигурност обсадиха затвор, превзет от бойци на

...
Афганистанските сили за сигурност обсадиха затвор, превзет от бойци на
Коментари Харесай

Афганистанските сили обсадиха затвор, превзет от Ислямска държава

Афганистанските сили за сигурност обсадиха затвор, високомерен от бойци на " Ислямска страна " в източния град Джалалабад в понеделник, като минимум 29 души са убити след нападението на бойците през нощта, довело до всеобщо бягство от пандиза , оповестява " Ройтерс ".

Повече от 300 пандизчии са на независимост , съобщи Аталалах Худжани, представител на губернатора на провинция Нангархар. От 1793 пандизчии повече от 1025 са се пробвали да избягат и са хванати , а 430 са останали вътре. " Останалите липсват ", сподели той.

След взривяване на кола бомба на входа в неделя вечерта, бойци нахлуват в пандиза, където има доста арестувани от " Ислямска страна " , хванати по време на акция през миналия месец, дружно с талибански бойци и елементарни нарушители.

Мохамад Идрес, пандизчия останал вътр е се свързва с мобилен телефон и разяснява, че може да види към четири тела извън. " Много сме гладни, доста е горещо и нямаме вода ", изяснява той.

" Понякога е безшумно и тогава стартира пукотевица. Силите за сигурност не могат да напреднат, защото нападателите държат стратегически точки , в това число наблюдателните кули . "

" Ислямска страна " пое отговорност за нападението, което е ден откакто афганистанската разследваща организация съобщи, че специфичните елементи са умъртвили старши пълководец на ИС покрай Джалалабад, столицата на провинция Нангархар.

Худжани съобщи, че цивилни, пандизчии и членове на силите за сигурност са измежду 29 починали и над 50 ранени . " Осем бойци са убити , защото някои региони, където нападателите бяха заели позиции са прочистени ".

Докато обсадата продължава денем, обикновено оживеният град е подложен под полицейска обсада. " Джалалабад е празен ".

На към 130 км източно от Кабул, Джалалабад се намира на автомагистралата, която води до прохода Хибер и пакистанския град Пешавар .

Доклад на Организация на обединените нации от предишния месец пресметна, че в Афганистан има към 2200 членове на " Ислямска страна " и че въпреки групата да е изгубила територия и нейното управление е съвсем унищожено, тя към момента е в положение да извърши широкомащабни офанзиви .

Според представител на министерство на защитата, обстановката е под надзор, пандизът е освободен и офанзивите са завършили.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР