АЕЦ Козлодуй подписа договор с базираната в САЩ електрическа компания

...
АЕЦ Козлодуй подписа договор с базираната в САЩ електрическа компания
Коментари Харесай

Модернизираме информационната система на АЕЦ Козлодуй с 63 милиона лева

АЕЦ " Козлодуй " подписа контракт с основаната в Съединени американски щати електрическа компания Westinghouse за надграждане на осведомителната и контролна система Ovation. Споразумението е за 63 милиона лв. (32,2 милиона евро).

Westinghouse ще дава отговор за подобряването на актуалните осведомителни и контролни системи в блоковете 5 и 6 на централата до най-нови стандарти.

Договорът беше оповестен по-рано през месеца, само че тогава цената на идната рационализация не беше оповестена.

Надграждането ще включва консолидираното на система за проявление на параметри за сигурност, за незабавно оперативни процедури, както и частична рационализация на симулатора с цялостен обсег.

Westinghouse ползва платформата Ovation в Козлодуй към този момент повече от 15 години. Компанията се ангажира да поддържа платформата за още 30 години, като поддържа проектите на Козлодуй да експлоатира двата блока най-малко до 2049 година.

За контракта не беше оповестена социална поръчка, защото американската компания е извънреден и единствен снабдител на артикули и решения на платформата Ovation за атомни електроцентрали по целия свят.

По думите на президента на Westinghouse за Европа, Близкия изток и Африка дигиталиацията и модернизацията на експлоатираното нуклеарно съоръжение е основна част от дълготрайните интервенции на централата и в това време стратегически приоритет за Westinghouse. /money.bg
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР