Адвокатът на обвинената шофьорка за автобусната катастрофа на магистрала Тракия

...
Адвокатът на обвинената шофьорка за автобусната катастрофа на магистрала Тракия
Коментари Харесай

Кокинов дава 12 месеца на делото за катастрофата на Тракия, докато стигне до съда

Адвокатът на упрекнатата шофьорка за автобусната злополука на автомагистрала „ Тракия ” Николай Кокинов дава най-малко 12 месеца на делото, преди да стигне до правосъдната зала, стана ясно от изявлението му пред Би Ти Ви.

Кокинов съобщи, че Таскова показва безпределно страдание за случилото се. По думите му тя не е изпускала кормилото на автомобила си при случая. „ Смятам, че евентуално и тя по някакъв метод е закачила рейса, само че и лидерът на рейса инстинктивно е реагирал и е навил кормилото надясно. Така че може би в хода на следствието ще се окаже, че е налице едно без значение съпричиняване ”, разяснява Кокинов.

„ Аз персонално инцидентно минавах около злополуката същия ден няколко часа по-късно. Забелязах, че рейсът е паднал надясно с извити надясно гуми ”, посочи той. По думите му Цвета Таскова е подхванала изпреварване, след което споменът? е неразбираем. „ Автоекспертите ще кажат дали е изгубила надзор. Делото е в доста ранна фаза, занапред ще се изготвят автотехнически експертизи. Единственото налично до момента е един оглед на автомобила, който удостоверява, че той е механически изправен, за колкото малко време са могли да го прегледат ”, разяснява Кокинов, който е и някогашен градски прокурор на София.

Той добави, че Таскова е водач с близо 10 година стаж, за този интервал е наказвана един път административно – за приложимост на алкохол. „ Родителите й споделиха, че е използвала чаша вино при фамилен мотив и е била хваната, за което си е изтърпяла наказването, само че това няма няма общо с сегашния проблем ”, акцентира юристът

Адвокатът означи, че положението на шофьорката към момента не е доста положително. „ Като всяко едно обикновено човешко създание, като всяка една млада жена и всеки един водач тя не е желала това да се случи, само че то се е случило и не може това да не се отрази върху съзнанието на един естествен човек, че е станал участник в случай, в който са починали шестима души и са ранени над 20 ”, уточни той.

По думите на Кокинов майката и бащата на младата жена са почтени и честни трудови хора, към този момент пенсионери. Самата Цвета работи в областта на туризма – лятото в Гърция, а зимата – в планинските курорти. „ Родителите? изтеглиха спестяванията си и заплатиха паричната гаранция и тя беше освободена ”, съобщи бранителят.

За ареста на кмета на регион „ Младост ” Десислава Иванчева Кокинов разяснява, че е било излишно да се правят процесуално-следствени дейности на улицата. „ По асфалта да броиш пари ми се коства малко пресилено и да държиш две дами 4 часа и половина на улицата – прекомерно показно ”, уточни той. Според него е можело след задържането да бъдат закарани в закрито помещение, където да се правят всички нужни дейности. „ Ако беше куфар, да вземем за пример с 10 милиона, значи ли това, че би трябвало 24 часа да стоят на улицата и да броят банкнота по банкнота ”, попита той. „ Дълбоко се колебая в обвиняванията, че прокуратурата надали не е подхвърлила някакви пари. Никоя прокуратура не подмята и не предизвика към сходен вид действия, нито разполага с сходен финансов запас, с цел да си го разреши ”, означи Кокинов. „ Това шоу би трябвало да престане и страните би трябвало да се срещнат в правосъдната зала ”, счита някогашният градски прокурор на София.
Източник: segabg.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР