Адвокатът на обвинената шофьорка за автобусната катастрофа на магистрала „Тракия”

...
Адвокатът на обвинената шофьорка за автобусната катастрофа на магистрала „Тракия”
Коментари Харесай

Николай Кокинов: Давам 12 месеца на делото за автобусната катастрофа на „Тракия”

Адвокатът на упрекнатата шофьорка за автобусната злополука на автомагистрала „ Тракия” Николай Кокинов дава най-малко 12 месеца на делото, преди да стигне до правосъдната зала.

В предаването „ Тази сутрин” по bTV Кокинов съобщи, че Таскова показва безпределно страдание за случилото се. По думите му тя не е изпускала кормилото на автомобила си при случая. „ Смятам, че евентуално и тя по някакъв метод е закачила рейса, само че и лидерът на рейса инстинктивно е реагирал и е навил кормилото надясно. Така че може би в хода на следствието ще се окаже, че е налице едно без значение съпричиняване”, разяснява Кокинов.

„ Аз персонално инцидентно минавах около злополуката същия ден няколко часа по-късно. Забелязах, че рейсът е паднал надясно с извити надясно гуми”, посочи той.

По думите му Цвета Таскова е подхванала изпреварване, след което споменът ѝ е неразбираем. „ Автоекспертите ще кажат дали е изгубила надзор. Делото е в доста ранна фаза, занапред ще се изготвят автотехнически експертизи. Единственото налично до момента е един оглед на автомобила, който удостоверява, че той е механически изправен, за колкото малко време са могли да го прегледат”, разяснява Кокинов.

Той добави, че Таскова е водач с близо 10 година стаж, за този интервал е наказвана един път административно – за приложимост на алкохол. „ Родителите й споделиха, че е използвала чаша вино при фамилен мотив и е била хваната, за което си е изтърпяла наказването, само че това няма няма общо с сегашния казус”, акцентира юристът.

Адвокатът означи, че положението на шофьорката към момента не е доста положително. „ Като всяко едно обикновено човешко създание, като всяка една млада жена и всеки един водач тя не е желала това да се случи, само че то се е случило и не може това да не се отрази върху съзнанието на един естествен човек, че е станал участник в случай, в който са починали шестима души и са ранени над 20”, уточни той.

По думите на Кокинов майката и бащата на младата жена са почтени и честни трудови хора, към този момент пенсионери. Самата Цвета работи в областта на туризма – лятото в Гърция, а зимата – в планинските курорти. „ Родителите ѝ изтеглиха спестяванията си и заплатиха паричната гаранция и тя беше освободена”, съобщи бранителят.
Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР