Адвокатът на 49-годишния Николай Христов, който застреля чичо си и

...
Адвокатът на 49-годишния Николай Христов, който застреля чичо си и
Коментари Харесай

Тройният убиец от Рогош стрелял при самоотбрана напосоки ВИДЕО

Адвокатът на 49-годишния Николай Христов, който простреля чичо си и двамата си първи братовчеди в село Рогош, пледира, че неговият клиент се е отбранявал.

Адвокат Валери Стоичков съобщи, че обвиняването е третирало едностранчиво обстоятелствата по делото. Вчера е изработен е следствен опит на мястото на престъплението, съобщи.

" Няма спор, че той е възпроизвел изстрелите, само че няма дума че той е работил при самоотбрана. При опита се откри, че откакто са разбрали, че Николай се връща от работа, убитите са нахлули с железни пръти с дължина по 1 м. - 1.20 м. Връхлитат върху него и малолетната му щерка. Псували и се заканвали, че ще го убият. Николай влиза от вътрешната страна и заключва вратата. Тримата стартират с металните пръти да разрушават стъклата, а единият от тях хвърля желязото по Николай през счупения прозорец. Вторият прави опит да влезе ", разкри адв. Стоичков.

Николай взел пушката и и почнал да стреля. Стрелял слепешката, само че уцелил и тримата. Малшанс е, че от три изстрела, и трите са в задачата ", разяснява адв. Стоичков. Според него няма предпоставки за взимане на най-тежката мярка, като изиска домакински арест за Николай.

" Какво би трябвало да направи моя подзащитен? Да чака да преборят него и щерка му? ", запита адв. Стоичков.

Стоичков съобщи, че Николай самичък се обадил на тел. 112 и съобщил, че е направил убийствата. Казал къде е, предал е пушката и интензивно е съдействал на органите на реда. " Той е съдействал на полицията, по тази причина може да излезе под домашан арест. Няма да се укрие или да извърши друго обвиняване " съобщи юристът.

Прокуратурата обаче изиска непрекъснатото задържане под стража на Николай. Мотивира се с обстоятелството, че откакто е свалил един от братовчедите си, Николай е стрелял още два пъти в него, макар, че мъжът към този момент бил паднал на земята.

Запитан какво желае, Николай сподели пред съдията " Каквото решите! ".

Съдът остави зад решетките тройния палач. Той може да апелира в тридневен период мярката си.

Срещу него са повдигнати две обвинявания. Едното е за умъртвяване на повече от един човек, а другото е за владеене на нелегално оръжие. Очакват го 2 до 8 години за владеене на огнестрелно оръжие и 15-20 години затвор поради трите убийства или пожизнен затвор без право на подмяна.



Източник: glasnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР