Адвокат платил гаранцията на бившата кметицаПодсъдимата била бременнаВърховният касационен съд

...
Адвокат платил гаранцията на бившата кметицаПодсъдимата била бременнаВърховният касационен съд
Коментари Харесай

Десислава Иванчева на свобода срещу 10 000 лв.

Адвокат платил гаранцията на някогашната кметица

Подсъдимата била бременна

Върховният касационен съд промени през днешния ден домашния арест на Десислава Иванчева в “парична гаранция” от 10 000 лв.. Бившата кметица на “Младост” ще може да излиза от вкъщи си, когато внесе парите, само че съдът є наложи възбрана да напуща страната. Наскоро тя разгласи, че е бременна, като това е и главният мотив, взет поради от съда за облекчаването на режима на обвинената. Иванчева сподели, че е със смесени усеща след правосъдното съвещание, тъй като не разполага с такава сума. “Аз нямам никакви пари, заради обстоятелството, че не мога да работя от 3 години. Майка ми ме устоя с пенсията си”, съобщи тя. По-късно от фейсбук профила ѝ стана ясно, че незабавно след делото гаранцията ѝ е била платена от юрист Албена Белянова и някогашната кметица ще провежда дарителска акция, с цел да ѝ върне парите.

Върховния касационен съд отсрочи всъщност делото против Иванчева, заместничката ѝ Биляна Петрова и някогашния областен кмет Петко Дюлгеров. Първоинстанционният съд осъди тримата на 20 година,15 година и 12 година затвор за пожелан и получен рушвет. Те бяха арестувани през април 2018 година Биляна Петрова и Десислава Иванчева бяха задържани посред София до Спортното министерство, в служебната им кола служителите на реда откриха белязани 56 000 евро. Пари бяха открити и у някогашния кмет Дюлгеров, съгласно прокуратурата той е посредничил на двете дами при изнудването на предприемача Александър Ваклин.

Тримата апелираха присъдите си и Апелативния профилиран съд фрапантно понижи наказванията им - на 8, 7 и 6 години отнемане от независимост, само че и тези присъди бяха обжалвани - и от наказаните, и от прокуратурата. Върховен касационен съд изиска през днешния ден информация от Висшият правосъден съвет за инспекция по отношение на процедурни нарушавания на ръководителя на Апелативния профилиран съд Георги Ушев и в случай че се окаже, че такива са открити, ще върне делото на прокуратурата.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР