Адвокат отива на съд за крупна измама.        ...

PromoMall.bg
Адвокат отива на съд за крупна измама.       

Адвокат е присвоил 100 000 лева, отива на съд

Адвокат отива на съд за крупна машинация.            
Бивш юрист е предаден на съд от Районна прокуратура - Варна за заграбване на сума от над 100 000 лв., написа.

41-годишният М.А., някогашен юрист, ще бъде съден по обвинителен акт на Районна прокуратура – Варна, импортиран в съда. Той е притеглен в качеството му на обвинен за това, че незаконно присвоил парична сума в огромни размери.

Адвокатът и пострадалата жена от Варна се познавали и имали другарски връзки.
Мъжът упражнявал адвокатска специалност, като в срока от 2013 година до 2016 година бил вписан в Адвокатска гилдия – Варна.

B началото на 2017 година обвиненият предложил на потърпевшата да създадат дружно капиталова договорка, като закупят преференциално от ЧCИ апартамент, който по-късно да продадат. Идеята била всеки от тях да взе участие със сумата от 50 000 лв. за закупуването на парцела, по-късно да осъществят незабавна продажба и да разделят
облагата. Очаквало се тя да възлиза на към 25 000 лв.. Пострадалата се съгласила и превела по сметката на М.А. сумата от 48 680 лв..

В хода подготовка за покупката, обвиненият я потърсил с молба да трансформират изискванията на ангажимента си, така като той не съумял да набави нужната сума. Предложил на дамата тя сама да финансира инвестицията, а той единствено да вземе комисионна за работата си. Жената имала доверие на М.А. и се съгласила. Превела още 54 500 лв. и по този начин oбщата сума станала 103 180 лв..

Въпреки че разполагал с парите, М.А. не направил нужните дейности за присъединяване на потърпевшата в договорка за покупко-продажба на неподвижен парцел, така като неговите планове били да обсеби средствата. Получената сума той използвал за свои потребности.

Известно време той даже успявал да поддържа в илюзия собственичката на парите, че ще й ги върне. Дори я излъгал, че ги превел по сметката й няколко месеца след
неосъществената договорка.

Предстои делото против някогашния юрист да бъде планувано за разглеждане във Варненския областен съд. Ако бъдат приет за отговорен, той може да получи наказване
„ отнемане от независимост “ за период от три до 10 години, като съдът може да постанови и отнемане от право да заема избрана държавна или социална служба, както и конфискация на част или на цялото му имущество.
 

Източник: petel.bgКОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР

PromoMall.bg