Адвокат Марин Марковски коментира казуса със задържането на семейство Баневи.

...
Адвокат Марин Марковски коментира казуса със задържането на семейство Баневи.
Коментари Харесай

Адвокат Марковски ожали Баневи: Не бива да ритаме падналите, но Пламен Димитров го сряза - а те как са ритали хиляди работници!

Адвокат Марин Марковски разяснява проблема със задържането на семейство Баневи. Към тях има повдигнати 7 обвинявания и сега са в ареста.

Юристът първо обясни изказването на зам.-прокурора Иван Гешев, по думите на когото известната фамилия контролира сметки с над 1 млрд. в тях: " Възможно е в свободния свят на бизнеса даден бизнесмен да контролира сметка, която е е собственост на друг. Той може би иска да бъде коректен и затова употребява по-мекият израз. Не ми се вярва да е езикова неточност, по-скоро е това, което се има като доказателство ", каза той.

" Тази категория дела са възможно най-добре подплатени с шанса на прокуратурата да докаже фактите. Всичко това подлежи на доказване с документи. Когато документите говорят и адвокатите мълчат ", заяви Марковски.

В студиото бе и лидерът на КНСБ Пламен Димитров: " През всички тези 15 години съм говорил за Банев. Крайно време е за някаква справедливост. Над 10 000 души директно са пострадали от действията на Николай Банев. Говоря за тези хора, които са работили в " Полимери ". В касата на фирмата е имало 6 млн. долара, а той я продаде за жълти стотинки. Драматични човешки съдби са това, които управляващите не виждаха. Може би има и други основания, че да ги погват чак сега. В края на краищата народът иска възмездие. Щастлив съм, че прокуратурата най-накрая ще докаже, че е над всички останали ", заяви той.


" Хората наистина очакват справедливост. Колкото повече видят, толкова по-добре. Трябва да се види, че в България има някакъв ред ", убеден е Димитров.

" Лесно е да се каже, че някой щом е богат е престъпник. Лесно е, но не е морално. Законът е минимумът морал, без който обществото не може. Прибързаните изводи са против закона. Докато не се докаже, че човек е направил престъпление, той е невинен. Този човек е паднал, не можеш да ритнеш падналия. Това е въпрос на здрав разум. Ако обвиненията се докажат, тогава разбирам. Не става въпрос за възмездие, а за правосъдие. Никога не е правилно предварително да се говори, че човек е престъпник ", възропта адвокат Марковски.

Пламен Димитров обаче продължи да атакува семейството зад решетките: " Аз не твърдя, че богатите хора са престъпници. Във всички общества обаче произходът на богатството трябва да е ясен. Когато то е от труд, тогава и на пиедестал може да вдигнеш конкретния човек. Ми то падналият в случая ги е ритал 15 години тия 10 000 души, не виждам защо сега да говорим за състрадание ", отсече той.

Димитров се учуди как може целият икономически и политически елит да е присъствал на сватбата на Баневи: " Аз на сватбата на Баневи и да бях поканен, нямаше да отида. Ще е смешно, ако някой не е бил наясно кой е бил Николай Банев ", заяви синдикалистът и добави: Не може един човек да върши такива безобразия към своите работници, да ги държи без пари, а да си купува рокля за 90 000 долара. "

" Много героично е да се стои на барикадата. Много сериозно буди възхищение, така и трябва да бъде. Това, че госпожата си е купила рокля, не я прави престъпник ", заключи Марковски.
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР