Адвокат издейства от съда забрана за партията СДС да използва ...

Адвокат издейства от съда забрана за партията СДС да използва

Адвокат издейства забрана за търговската марка СДС

Адвокат издейства от съда възбрана за партията Съюз на демократичните сили да употребява абревиатурата като комерсиална марка, осведоми " Медиапул ".

Адвокатът Диньо Бозаджиев осъди политическата групировка с водач някогашния министър на стопанската система в кабинета " Борисов 2 " Божидар Лукарски за това, че не му е платила възнаграждения за над 4200 лева за каузи, които е водил от нейно име през 2013 година В сметките на Съюз на демократичните сили нямало пари и по тази причина бранителят прибягнал към запор на комерсиалната марка.

Тъй като по закон политическите партии нямат право да правят комерсиална активност, основният секретар на Съюз на демократичните сили Филип Кирев изразил неразбиране пред изданието по кое време, за какво и от кого комерсиалната марка изобщо е била записана и коментирал решението на съда с думите " това не ни вълнува ".

Адвокат Бозаджиев се е обърнал за налагането на запора към частния правосъден реализатор Иван Чолаков, посочен в репортаж на Би Ти Ви през февруари в проблем с подправени записи на заповед. Самото Съюз на демократичните сили пък дължи 220 хиляди лева наем на регионалната администрация за парцела на ул. " Г. С. Раковски " в София, който от десетилетия употребява за партийна централа.

Източник: dnevnik.bg


КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР


PromoMall.bg