Advanced Micro Devices публикува традиционния тримесечен отчет, показващ финансовото състояние

...
Advanced Micro Devices публикува традиционния тримесечен отчет, показващ финансовото състояние
Коментари Харесай

AMD отчете значителен ръст на приходите

Advanced Micro Devices разгласява обичайния тримесечен доклад, показващ финансовото положение на производителя на чипове за последните три месеца.
Според финансовия доклад, през първото тримесечие на 2018 година, приходът на AMD е достигнал $1,65 милиарда. От тази сума чистата облага е в размер на $81 милиона.



По този метод финансовото положение на AMD радикално се трансформира, тъй като първото тримесечие на 2017 година компанията имаше приход $1,18 милиарда и $33 милиона чиста загуба.

Стремителният растеж на финансовите индикатори на AMD се дължи най-вече на отдела Computing and Graphics, виновен за продажбите на процесори и графични карти. За една година приходът генериран от този отдел е повишен насмалко два пъти. Доход: $573 милиона до $1,12 милиарда. Операционна облага: от -$21 милиона на $138 милиона.



Почти двукратния растеж на прихода се дължи най-вече на криптовалутната тресчица. И още – на високите продажби на процесорите Ryzen, които доста сполучливо се конкурират с чиповете на Intel,

Едновременно с това, набъбнаха продажбите на корпоративни решения и чиповете по поръчка, като да вземем за пример APU за геймърските конзоли и графичните ускорители за процесорите Kaby Lake-G. Доходът от тази активност в $532 милиона, а облагата – $14 милиона.



Плановете на AMD за Q2 2018 са приход от $1,725 милиарда.
Източник: kaldata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР