Администрацията за управление на киберпространството на Китай (CAC) откри гореща

Администрацията за управление на киберпространството на Китай (CAC) откри гореща ...

Китай започна борба с историческите нихилисти преди отбелязване 100 г. ККП


Администрацията за управление на киберпространството на Китай (CAC) откри гореща линия за подаване на сигнали за онлайн критика по адрес на управляващата Китайска комунистическа партия и нейната история преди да бъдат отбелязани 100 г. от основаването на партията през юли, информира "Ройтерс".

От администрацията се заканиха да се справят с "историческите нихилисти".
Наредиха на китайските кина да излъчват пропагандни филми два пъти седмично
Наредиха на китайските кина да излъчват пропагандни филми два пъти седмично

По повод 100 г. от основаването на Китайската комунистическа партия

Телефонната линия позволява на хора да подават сигнали за интернет потребители, които "изопачават" историята на партията, нападат нейното ръководство и политики, оклеветяват национални герои и "отричат превъзходството на напредничавата социалистическа култура" онлайн, пише в съобщение, публикувано от отдел към администрацията.

Някои с прикрити мотиви... разпространяват исторически нихилистически погрешни изявления онлайн, злонамерено изкривявайки, очерняйки и отричайки историята на партията. Надяваме се, че повечето интернет потребители активно ще изпълнят ролята си в надзора на обществото и ентусиазирано ще подават сигнали за вредна информация, пише в съобщението.

"Исторически нихилизъм" е фраза, използвана в Китай за описване на обществения скептицизъм и съмнение към описваните от Китайската комунистическа партия минали събития.

Интернетът в Китай е изключително цензуриран и повечето чужди социални мрежи, търсачки и медии са забранени в страната.

Властите често увеличават цензурата и контрола над онлайн пространството преди големи събития като годишнини, политически срещи и спортни събития.

В съобщението не се посочва конкретно какви ще са наказанията, но китайските власти вкарват в затвора или налагат други наказания за публикуване на съдържание, което опетнява ръководството, политиките и историята.

По-рано тази година бяха приети законодателни промени, които предвиждат до 3 г. затвор за обида паметта на китайски национални герои.

Източник: news.bg