Администрацията по храните и лекарствата (FDA) на Министерството на здравеопазването

...
Администрацията по храните и лекарствата (FDA) на Министерството на здравеопазването
Коментари Харесай

САЩ разреши ваксината срещу коронавирус на Pfizer/BioNTech да се ползва при младежи до 12 години

Администрацията по храните и медикаментите (FDA) на Министерството на здравеопазването и филантропичните услуги на Съединени американски щати утвърди имунизацията на BioNTech и Pfizer против ковид за използване на малолетни на възраст от 12 до 15 години, се споделя в изказване, оповестено от регулатора, съобщи БГНЕС.
" FDA разшири разрешението за използване на имунизацията на Pfizer и BioNTech, с цел да включва юноши на възраст сред 12 и 15 години, с което се трансформира решението за незабавно използване от 11 декември 2020, отнасящо се единствено за лица над 16 години ", се споделя в изказването.
 Ицо Хазарта: Благодарение на имунизацията против Коронавирус имам 8 пъти по-голяма отбрана от минималната Ицо Хазарта: Благодарение на имунизацията против Коронавирус имам 8 пъти по-голяма отбрана от минималната
Две седмици след втората доза на Pfizer отбраната ми против коронавирус е над 8 пъти по-висока от нужния най-малко. Отне ми един месец ходен...
Ваксината се ползва " под изискване ". Това значи, че са налице задоволително безапелационни данни за качеството, сигурността и ефикасността на имунизацията. При това състояние, компанията-производител ще продължи да дава резултати от главното изпитване, което продължава 2 години. Това изпитване и спомагателни изследвания ще дават информация за това какъв брой дълго трае отбраната, до какъв брой добре имунизацията предотвратява тежко протичащото заболяване COVID‑19, до какъв брой добре пази имунокомпрометирани хора, деца и бременни дами и дали предотвратява асимптоматични случаи.
Издаването на позволение, счита регулаторът, е забележителна стъпка в битката против пандемията. " Това ще отбрани по-младото население, ще ни приближи до връщане към естественото положение и преустановяване на пандемията ", се споделя в изказването на FDA.
На 27 април Американските федерални центрове за надзор и предварителна защита на болесттите издадоха рекомендация, съгласно която в този момент е разрешено пребиваването навън без защитни маски, без значение дали жителите са имунизирани против ковид. За тези, които са били изцяло имунизирани, можете да забравите за маската даже при дребни улични срещи на улицата или при посещаване на открити веранди на кафенета и заведения за хранене, заобиколени от непознати.
Президентът на Съединени американски щати Джо Байдън назова решението на FDA да утвърди потреблението на имунизацията от BioNTech и Pfizer за малолетни на възраст от 12 до 15 години " окуражаващо ". Както се отбелязва в изказването на президента от понеделник, в близко бъдеще се чакат нови рекомендации от федералните центрове за профилактика и надзор на болесттите (CDC) във връзка със обстановката с ковид в страната, оповестява ТАСС.
 Moderna с нови данни за имунизацията си против ковид и до каква степен стигна в създаването за деца Moderna с нови данни за имунизацията си против ковид и до каква степен стигна в създаването за деца
Американската компания Moderna разгласи, че нейната ваксина остава високо ефикасна шест месеца след имунизацията, с уточнението, че даннит...
" Безопасните и ефикасни ваксини лимитират разпространяването на вируса, спасявайки хиляди животи и позволявайки на милиони американци да стартират да се връщат към естествения живот. През идващите дни ще чуем повече от федералните центрове за надзор на болесттите и предварителна защита във връзка с техните рекомендации ", сподели Байдън.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР