Администрацията на Тръмп се стреми да прекрати дългогодишното споразумение на

...
Администрацията на Тръмп се стреми да прекрати дългогодишното споразумение на
Коментари Харесай

САЩ реши да задържа за неопределено време деца на незаконни мигранти

Администрацията на Тръмп се стреми да приключи дългогодишното съглашение на федералния съд , което лимитира какъв брой дълго деца имигранти могат да бъдат арестувани , оповестяват БиБиСи и АП.

Прекратяването на по този начин нареченото съглашение " Флорес " е главен приоритет за администрацията на Тръмп. То изисква държавното управление да държи децата в минимум ограничаващи условия и да ги освободи допустимо най-бързо, нормално след 20 дни задържане. Служители на вътрешна сигурност разясняват, че одобряват наредби, които отразяват съглашението и към този момент няма потребност от присъединяване на съда .

Семействата мигранти , които нелегално минават южната граница на Съединени американски щати, могат да бъдат арестувани за неопределен срок според новия правилник, разгласен от администрацията на Тръмп.
 Арестуваха 700 души в Мисиспи и водят деца, ненамерили родителите си
Арестуваха 700 души в Мисиспи и водят деца, ненамерили родителите си

600 имиграционни сътрудници на Съединени американски щати слизат от рейсове, разпитват и задържат хора

Решението е оповестено от изпълняващия длъжността секретар по вътрешна сигурност Кевин Маклийнан и би трябвало да влезе в действие след 60 дни . Очаква се да се изправи пред правно предизвикателство.

Длъжностните лица по вътрешна сигурност смятат, че дребното време за задържане на мигрантски фамилии е довело до растеж на фамилиите от Централна Америка , преминаващи границата през тази година.

Те настояват, че новият правилник ще противодейства на убеждението, че влизането с деца в Съединени американски щати е " паспорт " за освобождение от задържане .

" Днес държавното управление издаде сериозно предписание, което ще разреши на Министерството на вътрешната сигурност да държи фамилиите по подобаващ метод дружно и да усъвършенства целостта на имиграционната система ", разяснява Маклийнан.

" Това предписание разрешава на федералното държавно управление да ползва имиграционните закони , признати от Конгреса, и подсигурява, че всички деца, арестувани от държавното управление на Съединени американски щати, се третират с достолепие , почитание и специфична угриженост за тяхната особена накърнимост. "

Споразумението " Флорес " е в действие от 1997 година, само че се ползва най-вече за деца, които са пристигнали в страната сами . През 2015 година арбитър от Окръжен съд на Съединени американски щати взема решение, че условията са използвани за деца, които са минали границата със фамилии , откакто администрацията на Обама се опита да ги задържа дружно, до момента в който делата им не приключат.

Съгласно новите правила , държавното управление може да изпрати фамилии, уловени да преминат нелегално границата, в фамилни центрове по време на техните имиграционни каузи .

Президентът Т ръмп неведнъж се е оплаквал от " улавяне и освобождение " на мигрантски фамилии по старите правила. Миналото лято администрацията на Тръмп отдели деца от техните родители като средство за заобикаляне на " Флорес ".
 В Съединени американски щати трансформират откъс от
В Съединени американски щати трансформират откъс от " Статуята на свободата " с цел да стопират небогати мигранти

Ръководителят на Службата за поданство и имиграция: Поканата е привилегия
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР