Администрацията на социалната мрежа фейсбук закри официалната страница на североизточното

...
Администрацията на социалната мрежа фейсбук закри официалната страница на североизточното
Коментари Харесай

Администрацията на фейсбук закри страницата на френското градче Бич, счете името му като неприлично

Администрацията на обществената мрежа фейсбук закри формалната страница на североизточното френско градче Бич, поради спорния превод на името му на британски език, предава Sky News, като напомня, че по-рано и от американското посолство в страната са изразили „ разстройване “.

На френски език името на града се изписва Bitche. Алгоритъмът на обществената мрежа очевидно го е объркал с обидната дума на британски език Bitch. На езика на Шекспир тя означа " кучка " и " Жена с леко държание ".

Местният оператор Radio Melodie заяви, че страницата е свалена, което е принудило общинския чиновник по връзките да сътвори нова, само че под друго име. Тя е кръстена на пощенския код на града.

„ Опитах се да се свържа с фейсбук по всевъзможен вероятен метод, посредством разнообразни форми, само че нищо не можах да направя “, съобщи представител на локалните управляващи, като добави, че „ към този момент имах проблеми, когато за първи път сътворих страницата “.

Друг от градовете в региона, Рорбах ле Бич, преименува страницата си като защитна мярка. В обява, обясняваща смяната, титулярят на акаунта изясни: „ Далеч сме от концепцията да отхвърляме името на нашето красиво село... Оставяме на Вас да си обясните повода “, се споделя в текста, допълнен с емотикони за мигане и смях.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР