Администрацията на САЩ е загрижена за заплахата, която търговският шпионски

...
Администрацията на САЩ е загрижена за заплахата, която търговският шпионски
Коментари Харесай

Белият дом обезпокоен от заплахата от търговските шпионски програми

Администрацията на Съединени американски щати е загрижена за опасността, която комерсиалният шпионски програмен продукт съставлява за американските чиновници. Това съобщи на брифинг прессекретарят на Белия дом Джен Псаки, разяснявайки известията за хакване на iPhone устройства на чиновници на Държавния департамент благодарение на програмен продукт на израелската компания NSO Group, предава TACC.

„ Ние сме надълбоко загрижени, че търговски шпионски програмен продукт, като този на NSO Group, съставлява сериозна опасност за контраразузнаването и сигурността на чиновниците в Съединени американски щати “, сподели тя.

Поради тази причина, съгласно нея, държавното управление на Съединени американски щати „ е засилило напъните на цялата администрация за противопоставяне и ограничение на разпространяването на тези комерсиални хакерски принадлежности “.

В същото време Псаки не разяснява непосредствено случая със чиновниците на Държавния департамент, за който става дума.

По-рано Reuters, базирайки се на свои източници, заяви, че iPhone устройствата на минимум девет чиновници на Държавния департамент са били хакнати през последните няколко месеца. Атаките са осъществени благодарение на програмен продукт, създаден от NSO Group. Според организацията това е най-големият прочут случай на хакване на устройства на американски чиновници, употребяващи технологията на тази компания.

В края на ноември Apple заведе дело против NSO Group и нейната компания майка Q Cyber Technologies, за шпиониране на консуматори на устройства на Apple.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР