Администрацията на САЩ е загрижена от разработването на хиперзвукови оръжия

...
Администрацията на САЩ е загрижена от разработването на хиперзвукови оръжия
Коментари Харесай

САЩ притеснени от хиперзвуковото оръжие на Китай

Администрацията на Съединени американски щати е загрижена от създаването на хиперзвукови оръжия от Китай и модернизацията на арсенала на страната, което провокира повишаване на напрежението в района. Това изказване беше направено в сряда на от прессекретаря на Белия дом Джен Псаки.

Тя разяснява изказванията на ръководителя на началник-щабовете на Съединени американски щати военачалник Марк Мили. По-рано той означи в изявление за, че тестванията на хиперзвуков уред от Китай са създали съвсем същото усещане на управлението на Съединени американски щати като изстрелването на първия в света неестествен сателит на Земята от Съветския съюз.

„ Разбира се, прочетох изказванията на военачалник Мили “, сподели Псаки. „ Мисля, че той изрази нашата обща угриженост по отношение на напъните на Китай за модернизиране на оръжията. Те не престават да се развиват, което води до усилване на напрежението в района и ние оставаме загрижени за това. Мисля, че това изказване отразява това “.

Американският президент Джо Байдън съобщи по-рано, че е угрижен от китайските проби на хиперзвукови ракети.

На 16 октомври английският вестник Financial Times заяви, че Китай е кадърен да носи нуклеарно оръжие през август. Според източници в държавните кръгове на Съединените щати и редица азиатски страни това устройство е обиколило земното кълбо в ниска орбита, само че не е съумяло да порази задачата, откакто е минало на няколко десетки километра от нея. Тестът, както отбелязва изданието, е направил мощно усещане на Пентагона, защото ненадейно е показал забележителния триумф на КНР в създаването на хиперзвукови оръжия.

Говорителят на китайското външно министерство Жао Лицянн сподели на 18 октомври, че през август Китай е тествал не нов вид оръжие, а галактически транспортен съд.


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР