Администрацията на президента на Русия подписа договор за спешно проектиране

...
Администрацията на президента на Русия подписа договор за спешно проектиране
Коментари Харесай

Спешно строят бомбоубежище в главната болница на Кремъл

Администрацията на президента на Русия подписа контракт за незабавно планиране на бомбоубежище за своята Централна клинична болница с поликлиника. Стойността на работата се прави оценка на повече от 35 милиона рубли.

Това пресмята " Москоу таймс ".

Укритието за гражданска отбрана е проектирано за 800 души - то ще обезпечи заслон на медицинския личен състав и чиновниците на оперативната организация. Бомбоубежището ще дава опция за избавяне от взривната вълна . То би трябвало да обезпечи и отбрана от радиация, както в десеткилометровата зона към атомната централа.

Укритието ще разполага с съществени и спомагателни пространства, няколко входа, товарен асансьор и спешен излаз. Последният би трябвало да има преддверие, оборудвано със защитна и херметична врата.

Ще има и комплицирана вентилационна система, способна да пречиства въздуха " от газообразни средства за всеобщо заличаване ", аерозоли и артикули на горенето. " Ще бъде обезпечена функционалност за стопляне на въздуха за медицински процедури по време на война ".

Договорът е подписан на 24 май. Според документа изпълнителят би трябвало да създаде и показа за утвърждение от възложителя план на задание за планиране в период от 15 календарни дни. Общият период за привършване на работата по контракта е 20 декември 2023 г .

На фона на продължителната война с Украйна през есента съветските управляващи започнаха огромна непублична акция за подготовка на бомбоубежища, написа Bloomberg. Според източниците по този метод управлението е желало да се увери, че оборудванията на гражданската защита ще могат да бъдат употребявани при положение на " широкомащабен спор ". Телеграм каналът " База " написа, че в един от регионите на Москва се приготвят 900 бомбоубежища .

Въпреки че работата се прави в загадка, слуховете проникнаха в обществените мрежи. През октомври Министерството на здравеопазването трябваше да опровергае известията, че бомбоубежищата в московските лечебни заведения ще бъдат употребявани за основаване на операционни зали.

Според " Спектра " Министерството на здравеопазването е изискало от всички подчинени лечебни заведения да приготвят бомбоубежища до 2 ноември, а закритата заповед е била издадена на 20 октомври - ден откакто президентът Владимир Путин подписа укази за военно състояние в окупираните региони на Украйна и за специфични режими в Русия.

В края на декември предходната година Сергей Полеткин, началник на районния началник на Министерството на изключителните обстановки, рапортува за подготовката на бомбоубежища в Московска област, които могат да поберат общо 15 милиона души. В същото време, по думите му, в такива убежища ще може да се прекарва единствено към час: те ще бъдат оборудвани с питейна вода и електричество , като ще бъдат конфигурирани и контакти за зареждане на джаджи.
 Украйна отново отхвърли да стои зад
Украйна отново отхвърли да стои зад " безсмислената " офанзива с дрон против Кремъл

Подоляк отхвърли изказванията на в. " Ню Йорк Таймс "

След оповестяването на мобилизацията в Русия внезапно набъбна и търсенето на частни бункери, означи Верстка. Според една от строителните компании броят на запитванията се е нараснал с 430%, само че до сключване на контракт са стигнали най-вече по-заможните клиенти - най-често предприемачи, които желаят да предпазят фамилиите си .

Друга компания, Deluxe Bunker, съобщи, че измежду клиентите ѝ са Сбербанк, съветското държавно управление и Газпром. Говорител на компанията не посочи по кое време тъкмо са поискали услугите. Той обаче означи, че цената на бомбоубежище за няколко души стартира от 1,5 млн. $.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР