Администрацията на президента Доналд Тръмп затегна правилата за проверка при

...
Администрацията на президента Доналд Тръмп затегна правилата за проверка при
Коментари Харесай

Крути мерки: САЩ въведоха нов въпросник за проверка при издаването на визи, всеки трябва да си признае...

Администрацията на президента Доналд Тръмп стегна разпоредбите за инспекция при издаване на визи, въвеждайки нов въпросник. Той включва искане да се посочат имена, под които лицето е записало свои страници в обществените мрежи, съобщи Ройтерс.

Съгласно новите правила чиновниците в консулските служби на Съединени американски щати ще питат искащите да получат виза за номерата на всичките им предходни задгранични паспорти, за имената на страниците им в обществените мрежи, употребени през последните 5 години, както и за подробна биография за последните 15 години, в това число за работни места и пътувания по света.

Утвърдена е нова анкетна карта за искащите входни визи в Съединени американски щати. Тя включва редица нови пунктове, в това число и персонални данни за интернет.

Властите могат да желаят и спомагателна информация, в случай че преценяват, че това е належащо " за потвърждаване на самоличността или за осъществяване на по-задълбочено изследване за задачите на националната сигурност ", добави Държавният департамент на Съединени американски щати.

Подобни въпроси в анкетата са маркирани като незадължителни, само че е маркирано, че отсъствието на отговори по тях може да докара до закъснение или отвод от издаване на виза.

Новата анкета ще важи 6 месеца вместо нормалните три години.

Усложнената анкетна карта е част от ограниченията за по-строги правила при изследването на претендентите за американски визи. Те бяха утвърдени на 23 май от Административно-бюджетното ръководство на Белия дом.
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР