Администрацията на катедралата Светото семейство“ (Саграда Фамилия“) е постигнала споразумение

...
Администрацията на катедралата Светото семейство“ (Саграда Фамилия“) е постигнала споразумение
Коментари Харесай

Саграда Фамилия била незаконна

Администрацията на катедралата „ Светото семейство “ („ Саграда Фамилия “) е постигнала съглашение с градските управляващи в Барселона по отношение на това, че повече от 130 години строителството на популярната черква е ставало без позволение. Според BBC News администрацията на катедралата се е съгласила да заплати в продължение на 10 години 41 млн. $, в подмяна на което ще бъдат издадени нужните строителни позволения.

Парите ще бъдат употребявани от градската администрация за възстановяване на транспортната архитектура, оптимизация на туристическия поток и за благоустройство на близките квартали.

В формалното известие на страницата на „ Саграда Фамилия “ не се загатва съответна сума, само че се удостоверява съглашението. Посочва се, че администрацията на катедралата ще показа предварителна версия на плана на проектант Гауди.

„ Това е исторически ден. А споделяха, че това, което не е направено 130 години, и ние няма да можем да го създадем “, съобщи кметицата на Барселона Ада Колау, която акцентира, че катедралата е оповестена от ЮНЕСКО за обект на международното културно завещание.
Източник: econ.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР