Администрацията на Доналд Тръмп разчита да замени своите свойски в

...
Администрацията на Доналд Тръмп разчита да замени своите свойски в
Коментари Харесай

The Wall Street Journal: САЩ ще въвеждат в Сирия арабски контингенти

Администрацията на Доналд Тръмп разчита да размени своите по роднински в Сирия със сили на арабските страни, заяви The Wall Street Journal. Контингентът от военнослужещи от арабските страни би трябвало да спомогне да се стабилизира обстановката в североизточната част на страната (източно от Ефрат) след окончателния погром на ИД.

По информация на изданието, съветникът по националната сигурност на Съединени американски щати Джон Болтън наскоро позвънил на шефа на Службата за общо разузнаване в Египет военачалник Абас Камел, с цел да обясни дали Кайро е заинтригуван от реализацията на американския проект.

В обявата се отбелязва, че Белият дом към този момент се обърнал към Саудитска Арабия, Катар и ОАЕ с молба да отделят милиарди долари за възобновяване на северната част на Сирия. Вашингтон даже разчитал тези страни да изпратят в района свои военнослужещи.

БЛИЦ напомня, че на 13 април, ден преди удара по Сирия, Тръмп в послание към нацията съобщи, че Съединени американски щати не имат намерение да остават в Сирия безпределно. Причината са изключително огромните разноски на Вашингтон по поредицата войни в Близкия Изток.

„ Ние не извлякохме от това никаква полза. Само, представете си, похарчихме 7 трилиона $ за 7 години. Не получихме нищо, с изключение на гибел и опустошения. Това е извънредно. Дойде време да изтеглим войските. Аз желая да върна войската у дома” – декларирал Тръмп.

Превод и редакция: БЛИЦ
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР