Администрацията на Доналд Тръмп наложи санкции срещу най-големите шпионски агенции

...
Администрацията на Доналд Тръмп наложи санкции срещу най-големите шпионски агенции
Коментари Харесай

САЩ наложи санкции срещу най-големите шпионски агенции на Русия

Администрацията на Доналд Тръмп наложи наказания против най-големите шпионски организации на Русия и повече от 10 лица за опита да повлияят на президентските избори в Съединени американски щати през 2016 година и за обособени хакерски атаки.
Обявяването пристигна след дълготрайно закъснение, което провокира повдигна въпроси за готовността на Тръмп да се изправи против Москва.
Мерките са ориентирани към пет субекта и 19 лица - в това число ФСС, най-голямата шпионска работа в Русия; военната разследваща работа или ГРУ; и 13 души, неотдавна упрекнати от Робърт Мюлер, индивидът, който се занимава с разрастващото се следствие на съветска интервенция.
Освен това бяха наложени наказания против физически лица, стоящи зад обособена хакерска атака и " неотдавнашен " опит за навлизане в американската енергийна мрежа, съобщи БГНЕС.
Тръмп неведнъж е отричал, че Русия се е пробвала да посее политическо разцепление в Съединени американски щати и да наклони изборите в негова изгода, опасявайки се, че това би могло да сложи под въпрос неговата победа над Хилари Клинтън.
Президентът също отхвърли изказванията, че акцията му се е съгласувала с Кремъл – което е тематиката за настоящото следствие на Мюлер, за което бяха упрекнати няколко основни помощници на президента.
" Администрацията се сблъсква и противодейства на злокачествената съветска кибернетична активност, в това число опит за интервенция в американските избори, разрушителни кибернетични офанзиви и прониквания, ориентирани към сериозна инфраструктура ", сподели министърът на финансите Стивън Мнучин.
" Тези целеви наказания са част от по-широко изпитание за превъзмогване на продължаващите незаконни офанзиви, произлизащи от Русия ".
Много от основните субекти и лица, измежду които шпионските организации и шефът на " фабриката на троловете " Евгений Пригожин, към този момент са изправени пред блокиране на активи и забрани за пътешестване, въведени по време на ръководството на Барак Обама или за дейности, свързани с дейностите на Русия в Украйна.
Решението обаче усилва натиска върху Москва, която към този момент е изправена пред обособени наказателни ограничения за хипотетичен опит за ликвидиране на роден в Русия английски осведомител с нервно-паралитично вещество на запад от Лондон.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР