Администрацията на бразилския президент Жаир Болсонару бърза да одобри дълго

...
Администрацията на бразилския президент Жаир Болсонару бърза да одобри дълго
Коментари Харесай

Болсонару бърза с данъчна реформа преди изборите в Бразилия

Администрацията на бразилския президент Жаир Болсонару бърза да утвърди дълго отлаган ремонт на данъчния кодекс на Бразилия преди президентските избори следващата година, съобщи " Блумбърг ". Властите се пробват да запазят по този начин най-малко част от своята удобна за пазара стратегия на фона на икономическите проблеми, подбудени от пандемията. Постът на Болсонару бе съществено разтърсен от ковид, който засегна тежко страната и неговото прекомерно дълго и демонстратично неглижиране,

Председателят на долната камара на конгреса Артур Лира и президентът на Сената Родриго Пачеко би трябвало да се срещнат в сряда, с цел да обсъдят обща тактика за справяне с предлагането, преди да мине през всяка от камарите, с цел да могат да ускорят дебата. Реформирането на данъчната система в Бразилия с над 5000 закона не е било значително променяно при най-малко четирима президенти през последните три десетилетия, защото значи координиране на ползите от няколко бизнес бранша и държавни държавни управления.

За разлика от доста страни, които се стремят да балансират бюджетите си след пандемията, Бразилия не има намерение да подвига налози в този момент , а по-скоро цели да отстрани малките врати и да усъвършенства бизнес средата.
 Започна Коронавирус следствието против Болсонару в Бразилия
Започна Коронавирус следствието против Болсонару в Бразилия

Президентът не се вълнува от Сената и опозицията

Ако бъде утвърдена, промяната може да се трансформира в едно от последните огромни достижения на министъра на стопанската система Пауло Гуедеш. За да направи данъчната промяна по-лесна, икономическият екип има намерение да я раздели на пет глави, които ще бъдат импортирани като обособени законопроекти в конгреса. Някои от тях евентуално ще минат леко, само че множеството ще се сблъскат с трудности, съгласно депутати и партийни водачи.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР