Администрацията на американския президент Джо Байдън започна официален преглед на

...
Администрацията на американския президент Джо Байдън започна официален преглед на
Коментари Харесай

Администрацията на Джо Байдън иска да закрие затвора в Гуантанамо

Администрацията на американския президент Джо Байдън стартира формален обзор на бъдещето на американския боен затвор в залива Гуантанамо, Куба, а задачата е да се стигне до закриването му, заяви представител на Белия дом, представен от ``Ройтерс ".

В момента текат вътрешни полемики, на които се разисква съставянето на изпълнителна заповед, която да бъде подписана от президента Джо Байдън през идващите седмици или месеци, споделиха източници.

``Съветът по национална сигурност на Съединени американски щати е подхванал провека, с цел да се оцени положението на пандиза по отношение на нашата  цел да го закрием``, съобщи представителят на Съвета за национална сигурност Емили Хорн.

Подобна самодейност обаче е малко евентуално скоро да докара до закриване на строго предпазеното оборудване, намиращо се във военноморската база в залива Гуантанамо в Куба. Създаден за задържане на чужденци след нападенията на 11 септември 2001 година, пандизът символизира американската ``война против тероризма``.

Администрацията на Байдън изиска да възвърне политиката за закриване на затвора на някогашния президент Барак Обама, която бе анулирана от Доналд Тръмп незабавно след встъпването му в служба през 2017 година Затворът продължи да съществува през четирите години на ръководство на Тръмп, въпреки че той по този начин и не вкара там ``лошите``, както обещаваше. В момента в пандиза в Гуантанамо има 40 души, множеството от които са там към този момент близо две десетилетия, без против тях да са били повдигнати обвинявания или да са били съдени.
Източник: segabg.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР