Административно наказание наложи Варненският районен съдът на 36-годишна жена, потвърдила

...
Административно наказание наложи Варненският районен съдът на 36-годишна жена, потвърдила
Коментари Харесай

1000 глоба за жена, опитала да си спести плащане на електронен фиш от КАТ-Варна

Административно наказване наложи Варненският областен съдът на 36-годишна жена, удостоверила лъжа в писмена декларация пред КАТ-Варна, оповестиха от съда за Moreto.net.

Подсъдимата била известена с електронен фиш за наложена санкция във връзка със снимано нарушаване на Закона за придвижване на пътищата, осъществено с нейния автомобил през м. декември 2019 година В 14-дневен период от приемането му тя, като притежател на автомобила, трябвало да заплати санкцията или да даде в съответната териториална конструкция на Министерство на вътрешните работи писмена декларация с данни за лицето, направило нарушаването. Въпреки че създател на нарушаването била родственица на подсъдимата, 34-годишната жена отишла в бранш ”Пътна полиция ” към Министерство на вътрешните работи - Варна на 15 март 2021 година, като попълнила и подписала декларация, че трето лице е владеело и управлявало колата й в интервала на снимане на нарушаването. В реалност подсъдимата съзнателно затаила истината кой лидер е направил нарушаването.

Затова че е удостоверила лъжа или затаила истина в писмена декларация, давана по силата на закон пред орган на властта, 34-годишната подсъдима бе приета за отговорна от Варненския областен съд в осъществяването на документно закононарушение по член 313, ал.1 от Наказателен кодекс. По импортирано от прокуратурата разпореждане, с предложение за освобождение от наказателна отговорност, на 34-годишната жена бе наложено административно наказване – санкция в размер на 1000 лева

Решението на Районния съд предстои на обжалване в 15 дневен период.
Източник: moreto.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР